Sada kada su se stvari malo "slegle" da napisem kako je bilo u "smrdljivom gradu" aka Middlesbroughu!
- Nas oko 150 Grobara, iz Londona i okolice, je krenulo vozom za Boro. Čim smo usli u voz, poceli smo sa pesmom! Ljudi su u neverici gledali kako pevamo! Vozac je 7 (sedam!) puta zaustavljao voz i molio nas da prestanemo, . Kada smo, konacno (za njih) stigli u Boro, vozac je rekao: "Sve sam video, ali ovakvo navijanje u vozu - nikada" (naravno, rekao je na engleskom)
- Kada smo dosli u M'bro, pridruzilo nam se 50ak grobara sa severa Engleske (Newcastle, Gateshead, pa čak i Sunderland). Pitali smo neke lokalce gde se nalazi pab gde idu najvaterniji navijaci Boroa. Uputili su nas u "The Red Lion" pab. Kada smo usli u pab, bilo je oko 150 navijaca Boroa. Videvsi nas složne, nisu se usudili ništa da kažu. Bez reci su, jedan po jedan, napustili pab. Ostala su neka sestorica, najvatrenijih, da ne kažem najglupljih!
Izabrao sam najveceg i pokazao mu put prema vratima. Čim je klimnuo glavom, i dao znak da neće da izadje, nogom sam ga udario pravo u facu! Umesao se njegov drug, dok su ostala cetvorica pobegla.
Rekao sam Grobarima; "Stay out of this" ( da me i oni razumeju) i sam(!) sam ovu dvojicu ubio od batina. Čak sam ih, smekerski, naterao da plate pice svima nama! )
Pili smo, na njihov racun, do pola sata pre tekme.
- Na putu za stadion pevamo "Zeko, lopove". Na ulazu u sam stadion pocije pesma: "Small town in Yorkshire, you're just a small town in Yorkshire". Smoggies u neverici gledaju kako složno organizujemo kop!
Oko 3000 Grobara na stadionu. Peva se 90 min! Odlucno i složno smo im pokazali srpski inat! Na njihov treci gol, vadimo oko 30ak baklji i palimo u obliku “PFC”Boro simpatizeri (namerno neću reci navijaci) su ostali u stanju soka; kada se nas, oko 500, skinulo na -10!
Jedan “frajer”, boro fan na istocnoj tribini, me je pogledao “popreko”, i ja sam, bez oklevanja, uzeo baklju i pogodio ga po sred glave! Intervenisala je murija. Jedan od njih je izgledao toliko arogantno, sto je bio dovoljno dobar razlog ortaku da ga udari pesnicom u bradu!
Oko 150-200 pandura su poceli da nam se izvinjavaju, tako da smo nekako nasli “zajednicki jezik” Simpatizeri Boroa u strahu napustaju tekmu pre kraja.