Što mi je maknulo smješak danas?

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
Jane Doe

Re: Što mi je maknulo smješak danas?

Post by Jane Doe » 13 Jun 2011, 09:49

john_constantine wrote:
Jane Doe wrote:zašto rezat uši i repove psima :roll:
ja bi to vlasnicima napravila, onak malo za probu, pa da budu ljepši (dobila sam od lika odgovor da je tako ljepši :butthead: ) :zubifale:
+ 1. Meni to nije ništa drugo nego osakaćivanje i mučenje pasa... To zato što je vlasniku pas ljepši, a njega nitko ništa ne pita...

I zar kupiranje nije zabranjeno?
stvarno neznam dal je zabranjeno ...
al vidim sve više pasa onih pasmina kojima to inaće rade, ali ovi su ostavljeni na miru, i niš im ne fali, čak mi i bolje izgledaju
Image

Bub

Post by Bub » 13 Jun 2011, 09:54

A zašto djecu obrezuju, tko njih pita?

Mislim da to nije veliki problem, osobno volim kad su prirodni, ali neke rase izgledaju puno bolje kad su podrezane. Malo mi je smiješno uspoređivati to s mučenjem i osakaćivanjem životinje, kao što rekoh onda se i djeca muče kad ih obrezuju, jel?

elrania

Post by elrania » 13 Jun 2011, 09:57

pa normalno da i djecu muče, isuse bože. i jedno i drugo je osakaćivanje.
drugo je obrezivanje iz zdravstvenih razloga, a drugo hir, što je i sa psima slučaj. jadne životinje među nama ljudima.
(+ drugo su željene tjelesne modifikacije, ali ne bih o tome)

Bub

Post by Bub » 13 Jun 2011, 10:01

Ne znam meni je ovo osakaćivanje i mučenje http://www.trojka.rs/beli-svet/11859-pu ... ef=related

Doduše kupiranje repa je najbezbolniji proces koji se radi nakon nekih 2 do 3 dana kad se psi okote, prema tome ne bih to nikako mogao okarakterizirati kao mučenje. Ali ne morate se binuti kupiranje je u našoj državi zabranjeno.

callac

Post by callac » 13 Jun 2011, 10:03

Moji dobermani nisu imali kupirane uši, ali zato im je rep odrezan. Terijerima također. I ne mogu ni zamisliti njih sa dugim repovima. To se rezanje uglavnom radi odmah nakon okota, a to je razdoblje kada se psi ničega ne sjećaju, isto kao i djeca. i repovi su tada tako tanki, nisu niti okoštali. Jedino što to treba učiniti pravilno i da je osoba koja to radi stručna. Imam u kvartu jednu bijelu boksericu kojoj su na taj način trajno ozlijedili kralježnicu jer je rep previše odrezan. Predivna je, ali trčati ne može :cry:
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

elrania

Post by elrania » 13 Jun 2011, 10:07

@bub: najbezbolniji? fetus prije rođenja osjeća bol, da ne bi i tada.
to što će životinja to s vremenom zaboraviti je super za nju, ali ne zaslužuje takvu traumu sam da nekome bude ljepša.
meni je to besmisleno...pa nije neka stvar pa ajmo je malo srezat da se ima što kasnije pokazat ljudima.
zgrozim se na one idiotarije ljudi koji buše uši svojim psima i mačkama, tetoviraju ih i sl. pa mi je ovakvo što još gore.

Bub

Post by Bub » 13 Jun 2011, 10:11

Jep najbezbolniji i pri tome se ničega ne sjećaju, pročitaj ovo što je Callac napisala u vezi repa. Tek to tetoviranje i bušenje ušiju psima kad su već narasli je puno odvratnije i bolno za psa nego kupiranje, ali okay razilazimo se u mišljenjima.

elrania

Post by elrania » 13 Jun 2011, 10:13

pročitao je već.
niš, onda reć ovima da si stetoviraju i izbuše psa dok je još tako mali pa je onda ok.

callac

Post by callac » 13 Jun 2011, 10:18

Uh, ovako bi mogli u nedogled, samo spomenimo neka plemena koja svojoj djeci buše lubanje, naživo bruse zube u špic jer je to u skladu sa njihovim običajima, izdužuju vratove, buše uši, usta.... i tako dalje. Odrezati rep štenetu meni osobno ne spada pod mučenje. vidjela sam kako se radi i čak niti ne zacvile, a ja sam baš osjetljiva kada su životinje, naročito psi u pitanju. kupiranje ušiju je već druga stvar, to stvarno ne volim i to životinji jest bolno i dugotrajan je proces samog zacjeljivanja i nošenja kalupa, nije kao rezanje repa koje je gotovo u jednoj sekundi.
If one of them is dead.

Bub

Post by Bub » 13 Jun 2011, 10:19

A jbg sad, kažem da se razilazimo, a ti ideš iz krajnosti u krajnost. Okay jasno mi je da se tebi to ne dopada i da gledaš na to kao nešto loše i ja to poštujem, moje mišljenje je suprotno od tvoga. Onda kad bi išli baš u takve detalje s fetusom i doktor kad te lupi po guzici kad se rodiš je zlostavljanje, jer se djeca ne smiju tući, ali eto mora se da bi djete počelo disati. Ja se osobno ne sjećam tog udarca, šalim se sad malo naravno. :zubifale:

Jane Doe

Post by Jane Doe » 13 Jun 2011, 10:19

samo zato kaj se neke stvari rade jako dugo i što to više većini nije neki big deal, ne znaći da je u redu, ipak su to ljudske izmišljotine... ali svako ima pravo na svoje mišljenje, samo mislim da si ljudi uzimaju preveliku slobodu kaj se tiće svoje djece i svojih kućnih ljubimaca... jebig, sad bi mogli do sutra, pa bolje se pustit teme i nek svako misli svoje. ja sam samo prokomentirala kako mi je bilo grozno vidjet malog boxera od jedva 2 mj sa šavovima na ušima :cry: , ok, spavao je dok su mu to radili, ali baš je žalostan prizor, kaj god ko rekao
Image

callac

Post by callac » 13 Jun 2011, 10:21

i samo da nadodam, cjepljenje životinja više boli od rezanja repa, čipiranje također- a to su sve prijeko potrebne stvari i nitko ih ne uvrštava pod mučenje.
If one of them is dead.

Jane Doe

Post by Jane Doe » 13 Jun 2011, 10:27

pa cijepljenje je potrebno svakom, ali rezanje repa i nekam neku svrhu do estetsku...
mada, ja sam bila na ušima, mali pas izgleda :facepalm: :cry:
Image

callac

Post by callac » 13 Jun 2011, 10:30

over and out
If one of them is dead.

elrania

Post by elrania » 13 Jun 2011, 10:30

@callac: pa nitko ne uvrštava, jer je bitno iz nekog zdravstvenog i sigurnosnog razloga i to je jasno ko dan. i mala djeca vrište na ubod igle, al ne uhvate gripu.

a ono za plemena... ima toliko kulturnih običaja koji su iz perspektive modernog zapada užasne i nepotrebne i barbarske, ali to se pušta kakvim je, jer je upravo dio nečije kulture, koliko god ona izgledala nama užasno. a ovdje se pak priča o nečemu što sami radimo i na što možemo utjecati i šteta je vidjeti da se poziva na onakve brutalnosti i na neki način opravdava ove postupke.
dobro, svakom svoje i nitko ovdje ne misli nikome mijenjati mišljenja.
mene je samo začudilo vidjeti ovakva mišljenja pa me ponijelo.

@bub: evo da ne ispadne da ignoriram, nemam što posebno za reć. ne slažemo se, amen.

Post Reply