Posao i kriza, trenutne situacije u drzavi...

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
elrania

Re: Posao i kriza, trenutne situacije u drzavi...

Post by elrania » 27 Jan 2010, 22:26

Asfodel wrote:Ja sam od tako nekih akademskih planova na kraju došla do toga da samo molim boga da završim fucks i to je to.
bas to. i onda kad se zavrsi ce se vidjeti kamo dalje.

i sva sreca da su mi s ovim studijem mogucnosti zaposlenja ogromne.

boyko

Post by boyko » 27 Jan 2010, 23:13

mah..banana država.
ak imaš neku vezu to je to. bez nje si u kurcu.
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

callac

Post by callac » 28 Jan 2010, 00:21

Meni je strašna činjenica da više niti jedno zanimanje nije profitabilno (osim naravno samoprozvanih "mladih poduzetnika" iliti u prijevodu sinovi i kćeri bogatih roditelja lopova)
Svi se nekako baziramo na vlastitu struku pa ću i ja napomenuti da u vrijeme kada sam kretala u srednju školu, biti zubotehničar značilo je imati posla i po toj osnovi imati i lovu. Da ne pričam o sestri koja je odvjetnica i radi 24/7 za takvu mizeriju(manju od moje plaće :shock: ), brat diplomirani inžinjer elektrotehnike tek sad u drugom mjesecu počinje raditi i to na određeno za isto tako znato manju plaću od moje. E, sad da se razumijemo, moja plaća je niš koristi, a bila je još duplo manja kada sam počela i sadašnji iznos je rezultat devetogodišnjeg staža kod istog zaposlenika. Doktori, odvjetnici, ekonomisti, stomatolozi, profesori, inžinjeri....sve hvalevrijedne struke i nekada davno cijenjene, odnosno cjenjenije nego danas. A tako je mala potražnja za ljudima te struke i plaće su sramotno malene(opet napominjem ima i izuzetaka, a za to je potrebna debela koža, debeli đžep i vezine vezice veza...)
'Cause two can keep a secret
If one of them is dead.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 28 Jan 2010, 00:41

Sto je moj stari rekao..."U ex yu sam radio 0-24 i za 5 godina sam kupio kucu na 3 kata,sada ljudi za 15 godina mogu biti presretni ako eventualno kupe stan"
Eh,moram priznat da sve vise zalim za bivsom drzavom,pogotovo kad se dotakne teme zaposljavanja...KRALO SE,ALI SE IMALO!
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Decadentor

Post by Decadentor » 28 Jan 2010, 00:46

GreenHornet wrote:Sto je moj stari rekao..."U ex yu sam radio 0-24 i za 5 godina sam kupio kucu na 3 kata,sada ljudi za 15 godina mogu biti presretni ako eventualno kupe stan"
Eh,moram priznat da sve vise zalim za bivsom drzavom,pogotovo kad se dotakne teme zaposljavanja...KRALO SE,ALI SE IMALO!
Je da imalo se, po 10 ljudi je radilo posao za jednog i svi imali para, takvo je drustvo moralo propast i moralo je doc do ovoga sad +rat (iako smo se vec mogli oporavit odavno i rat cemo uvjek koristit kao izliku)
Image

john_constantine

Post by john_constantine » 28 Jan 2010, 05:04

GreenHornet wrote:Sto je moj stari rekao..."U ex yu sam radio 0-24 i za 5 godina sam kupio kucu na 3 kata,sada ljudi za 15 godina mogu biti presretni ako eventualno kupe stan"
ah, to mi je najgore... kada uspiješ i kupiti stan, onda dobiješ sranje, kada skužiš da je sve loše napravljeno ili problemi s gruntovnicom kao ovi jučer iz novogradnje...
Michel puši karu.

Truba

Post by Truba » 28 Jan 2010, 10:32

ako je nama vamo san doći barem do hrvatske
onda znate kako je loše kod nas :lol: :lol: :lol: :lol:
www.lasetta.net :axe:

A$H

Post by A$H » 28 Jan 2010, 14:33

a eto radi se vec dosta dugo i pocelo se odmah nakon srednje..jos nam je zenska iz firme dosla u srednju i "rezervirala" nas trojicu da nakon skole odemo radit kod njih..

neki frendovi bas fax zavrsili i neki nasli posao odmah neki se eto vuku po oglasima i burzama..ali opet bolje to nego kao neki koji ce po tome kako se odnose prema faxu i skakanju sa jednog na drugi studirat do tridesete i zajebavat se okolo, a do tada ovisit o drugima.. :roll:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 28 Jan 2010, 14:38

A$H wrote:ali opet bolje to nego kao neki koji ce po tome kako se odnose prema faxu i skakanju sa jednog na drugi studirat do tridesete i zajebavat se okolo, a do tada ovisit o drugima.. :roll:
Da, to je vjerojatno najgora moguća opcija. Što je najgore onda bi neki htjeli da bude besplatan fax za sve kroz cijeli studij i onda da se neka budala zajebava 10ak godina i živi drugima na grbači.
Ali neka, ovo zadnja odluka ministarstva je stvarno bila izvrsna: besplatno školovanje za one koji daju ispite na vrijeme i normalni su studenti, a oni koji nisu neka plaćaju. Meni se to tako čini najpoštenijim.
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

A$H

Post by A$H » 28 Jan 2010, 14:46

pa da..to je najbolje..ali opet ima bisera koji ce starce must lovu da se oni okolo zajebavaju par godina..i onda im je jos fax na zadnjem mjestu iako starci sve u njih ulazu..dok oni luduju vani i kupuju neke nepotrebne pizdarije jer ih trenutno pucaju neke fiks ideje..umjesto da malo stanu i razmisle sto je stvarno potrebno u zivotu i sto zele od istoga..
ali ako se nisu u ovih dvadeset i nesto godina opametili niti ne budu..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Hec

Post by Hec » 28 Jan 2010, 14:54

da fakat, najgnusnije vidit u tramvaju nocnom, sve studenti pijani, prljavi, ko zna jos kakvi, ponasaju se ko kreteni, ajd da su bar ko huligani ali su jos i gori i gluplji, onak ko seljacina neka u tramvaju pit pivu da svi vide da on pije kao faca -.-
"Six strings to cover fear..."

Scarface

Post by Scarface » 28 Jan 2010, 14:55

Hec wrote:da fakat, najgnusnije vidit u tramvaju nocnom, sve studenti pijani, prljavi, ko zna jos kakvi, ponasaju se ko kreteni, ajd da su bar ko huligani ali su jos i gori i gluplji, onak ko seljacina neka u tramvaju pit pivu da svi vide da on pije kao faca -.-

Hahaha, neka, jednom se živi. :lol: :lol:
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Hec

Post by Hec » 28 Jan 2010, 14:57

al ajd da ko covjek fino sjedne i popije, al onak pred svima ko seljak... meni je to ko da neko krene mjenjat gace u tramvaju :lol:
"Six strings to cover fear..."

Asfodel

Post by Asfodel » 28 Jan 2010, 15:13

@callac - jel seka još uvijek na onom trogodišnjem stažiranju? Budući da ima pravosudni, plaća joj je 3 i neš sitno, jel?

Mene čeka još gora sudba, jer sam bolonjka. Naime, donesen je zakon o stažiranju i kad pobrojiš sve ustanove, sudove i urede u kojima moraš raditi, nema šanse da se sve to završi u 3 god. A budući da s 3 tisuće ne možeš živjeti neki bajan život, o djeci ću moć razmišljat tek kad mi pola jajašaca odumre :lol:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 28 Jan 2010, 15:23

Asfodel, na koji fax ideš?
...I wrapped our love in all this foil,
Silver-tight like spider legs
I never wanted it to ever spoil,
But flies will lay their eggs...

Post Reply