Sto vam se gadi?

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
filmofil

Re: Sto vam se gadi?

Post by filmofil » 16 Aug 2010, 00:10

Andrej wrote:Iskreno...nikad nisam sažaljevao ljude u kolicima. Postoji par dobrih razloga.
Nisi ti ništa gori ili bolji od mene. Nisi ti ništa nesposobniji ili sposobniji od mene.
Ti i ja se samo razlikujemo po ličnim osećanjima koje držimo u sebi i tu je kraj.
Ja sam samo besan što živimo u licemernom svetu, u kojem se otvaraju azili za kučiće i mačiće, a deca spavaju na ulici.
Ja sam samo besan što se prave prilazne rampe za bicikliste, a ljudi u kolicima moraju izigravati akrobate.
Besan sam jer živim u ulici preko puta doma za slepu decu, a semafor nije zvučno obeležen.
Nisi ti žrtva diskriminacije već žrtva ljudskog idiotluka, prostakluka i sebičnosti.
A devojke....e tu grešiš stari. Cure su danas suviše sebične da bi provodile vreme sa tobom zbog sažaljenja.
Postoji neki drugi razlog, bio ga Ti svestan ili ne.
Znam da je meni lako srati kad nisam na tvojem mestu, ali drži se care - svemu u inat.
vidim da se puno oslanjaš na duhovnost, ali ljudi su i duhovna i estetska bića (ili kako da se drugačije izrazim, psihičko je bitno kolko i fizičko)...ja osobno nemam ništa protiv nikoga na ovom svijetu, ali jebiga, netko ko je kolicima je zakinut za puno bitnih (osnovnih) životnih funkcija

ja nisam isus krist i uvijek ću po svojoj prirodi podcijenjivat ljude u kolicima, i kao što ghost kaže neću nikad htjet imat nešto više s takvom curom...da, možda sam i ja zakinut za nešto u glavi kad bolje razmislim :D

imam i ja svoje falševe
This is the Zodiac speaking.

Asfodel

Post by Asfodel » 16 Aug 2010, 00:18

Pa većina ljudi tako misli, samo što se boji izgovoriti :wink: Tako da to ne bih baš mogla osuđivati. Ja bih jedino osudila pojedinca koji napusti voljenu osobu koja padne u kolica. Ili slično...

Da vidimo, što mi se ovako generalno još gadi... ljudi koji ne bi dali život za drugog čovjeka. Ili bar ugrozili život da nekog spase.
(..sjetila sam nekog dokumentarca kad je neki hotel zahvatio požar, par koji je bio na medenom mjesecu je bio u jednoj od soba. Lik je promptno skočio kroz prozor i spasio se uz nekoliko ozljeda. Ženska je umrla unutra)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 16 Aug 2010, 00:22

filmophil wrote:
Andrej wrote:Iskreno...nikad nisam sažaljevao ljude u kolicima. Postoji par dobrih razloga.
Nisi ti ništa gori ili bolji od mene. Nisi ti ništa nesposobniji ili sposobniji od mene.
Ti i ja se samo razlikujemo po ličnim osećanjima koje držimo u sebi i tu je kraj.
Ja sam samo besan što živimo u licemernom svetu, u kojem se otvaraju azili za kučiće i mačiće, a deca spavaju na ulici.
Ja sam samo besan što se prave prilazne rampe za bicikliste, a ljudi u kolicima moraju izigravati akrobate.
Besan sam jer živim u ulici preko puta doma za slepu decu, a semafor nije zvučno obeležen.
Nisi ti žrtva diskriminacije već žrtva ljudskog idiotluka, prostakluka i sebičnosti.
A devojke....e tu grešiš stari. Cure su danas suviše sebične da bi provodile vreme sa tobom zbog sažaljenja.
Postoji neki drugi razlog, bio ga Ti svestan ili ne.
Znam da je meni lako srati kad nisam na tvojem mestu, ali drži se care - svemu u inat.
vidim da se puno oslanjaš na duhovnost, ali ljudi su i duhovna i estetska bića (ili kako da se drugačije izrazim, psihičko je bitno kolko i fizičko)...ja osobno nemam ništa protiv nikoga na ovom svijetu, ali jebiga, netko ko je kolicima je zakinut za puno bitnih (osnovnih) životnih funkcija

ja nisam isus krist i uvijek ću po svojoj prirodi podcijenjivat ljude u kolicima, i kao što ghost kaže neću nikad htjet imat nešto više s takvom curom...da, možda sam i ja zakinut za nešto u glavi kad bolje razmislim :D

imam i ja svoje falševe

mislim da ovo ne bi trebao radit
:supz: :supz:

Scarface

Post by Scarface » 16 Aug 2010, 00:25

Asfodel wrote:Pa većina ljudi tako misli, samo što se boji izgovoriti :wink: Tako da to ne bih baš mogla osuđivati. Ja bih jedino osudila pojedinca koji napusti voljenu osobu koja padne u kolica. Ili slično...

Da vidimo, što mi se ovako generalno još gadi... ljudi koji ne bi dali život za drugog čovjeka. Ili bar ugrozili život da nekog spase.
(..sjetila sam nekog dokumentarca kad je neki hotel zahvatio požar, par koji je bio na medenom mjesecu je bio u jednoj od soba. Lik je promptno skočio kroz prozor i spasio se uz nekoliko ozljeda. Ženska je umrla unutra)
Ovako je Titanic triba završit, samo s utapanjem, jel... :mrgreen:

I ja se uopće ne zgrožavam nad tim, lik ju očito nije volija, i šta sad, nije ovo film pa da se ljubavnici baš tako žrtvuju jedno za drugo. I to s davanjem života mi je glupost, po meni, jedino su roditelji spremni žrtvovat se za svoju dicu, to je u prirodi i našim genima usađeno, ovo ostalo- baš i ne.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 16 Aug 2010, 00:25

Asfodel wrote:Pa većina ljudi tako misli, samo što se boji izgovoriti :wink: Tako da to ne bih baš mogla osuđivati. Ja bih jedino osudila pojedinca koji napusti voljenu osobu koja padne u kolica. Ili slično...

ali pazi - dok ih smrt ne rastavi :mrgreen:

Asfodel

Post by Asfodel » 16 Aug 2010, 00:32

Ghostface wrote:

Ovako je Titanic triba završit, samo s utapanjem, jel... :mrgreen:

I ja se uopće ne zgrožavam nad tim, lik ju očito nije volija, i šta sad, nije ovo film pa da se ljubavnici baš tako žrtvuju jedno za drugo. I to s davanjem života mi je glupost, po meni, jedino su roditelji spremni žrtvovat se za svoju dicu, to je u prirodi i našim genima usađeno, ovo ostalo- baš i ne.
Nije poanta u voljenju. Takav čovjek ne bi ni u kojoj situaciji sebe ugrozio da bi pomogao drugome. Pomaže se i prolazniku na cesti kojem se nešto dogodi. On bi bio među onima koji bi nastavili svojim putem praveći se da ništa nisu vidjeli. Znam da je dosta ljudi takvo, al oni mi se iskreno gade.
Treba poslije toga cijeli život živjeti dok te proganja misao da si možda mogao nešto učiniti.

S ovim o davanju života isključivo za djecu se ne slažem, al to je gotovo druga tema.

Andrej

Post by Andrej » 16 Aug 2010, 00:35

Ma najbitnije je da izbaciš iz glave razmišljanje o ljudskoj neiskrenosti.
Toga uvek ima na pretek, a uglavnom potiče od straha da će te izgubiti, na jedan ili drugi način.
Možeš sebi napraviti sranje i sutra oterati nekoga kome se stvarno sviđaš.
We're all mad here...

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 16 Aug 2010, 00:39

Andrej wrote:Ma najbitnije je da izbaciš iz glave razmišljanje o ljudskoj neiskrenosti.
Toga uvek ima na pretek, a uglavnom potiče od straha da će te izgubiti, na jedan ili drugi način.
Možeš sebi napraviti sranje i sutra oterati nekoga kome se stvarno sviđaš.

ili ko zna

nađem curu ovo ono vamo tamo

dođe jason i mačetom me sasječe tj zabije mačetu u glavu :mrgreen:

al kvragu u tim filmovima samo pokazuju stara kolica ona bolnička... električna su bolja.. i brža :supz:

Scarface

Post by Scarface » 16 Aug 2010, 00:39

Ne znan koliko je ista situacija pomoć prolazniku na ulici i nać se u situaciji u kojoj je svaka sekunda bitna jer ti je život ugrožen. Katkad su instinkti puno brži od svega, i taj skok kroz prozor ne mora značit ništa do abnormalne panike (kakva je točno ta situacija bila, niko ne zna). I ja ne virujen da bi iko normalan ugrozija svoj život zbog neke random osobe, pomoć i plemenitost su svetost, ali ovo je nešto sasvim drugo. Možeš se žrtvovat za dicu, ajde možda i za voljenu osobu (mada je to tek druga tema jer koliko je ljubav dvaju ljudi stabilna nije lako pitanje). Kako bi reka House: "Prevelika dobrota je ništa drugo do simptom." Al opet, možda san ja u krivu i možda takvih ljudi ima puno više.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

filmofil

Post by filmofil » 16 Aug 2010, 00:43

Wheel Smith wrote:
filmophil wrote:vidim da se puno oslanjaš na duhovnost, ali ljudi su i duhovna i estetska bića (ili kako da se drugačije izrazim, psihičko je bitno kolko i fizičko)...ja osobno nemam ništa protiv nikoga na ovom svijetu, ali jebiga, netko ko je kolicima je zakinut za puno bitnih (osnovnih) životnih funkcija

imam i ja svoje falševe

znam, ali radim na sebi i svojim stavovima...nikad nisam ni poznavao nekog u kolicima tako da nemam neko iskustvo iz prve ruke, to je čisto vizualan dojam sve

Asfodel

Post by Asfodel » 16 Aug 2010, 00:48

Ghostface wrote:Ne znan koliko je ista situacija pomoć prolazniku na ulici i nać se u situaciji u kojoj je svaka sekunda bitna jer ti je život ugrožen. Katkad su instinkti puno brži od svega, i taj skok kroz prozor ne mora značit ništa do abnormalne panike (kakva je točno ta situacija bila, niko ne zna). I ja ne virujen da bi iko normalan ugrozija svoj život zbog neke random osobe, pomoć i plemenitost su svetost, ali ovo je nešto sasvim drugo. Možeš se žrtvovat za dicu, ajde možda i za voljenu osobu (mada je to tek druga tema jer koliko je ljubav dvaju ljudi stabilna nije lako pitanje). Kako bi reka House: "Prevelika dobrota je ništa drugo do simptom." Al opet, možda san ja u krivu i možda takvih ljudi ima puno više.
Kod random prolaznika sam mislila na neki drastičniji primjer (ne sad netko padne i ti ga podigneš :lol: ), al se nisam u potpunosti izrazila.
Kako god, možda gruba podjela, ali postoje ljudi koji instiktivno djeluju u nesebične svrhe i oni koji instiktivno djeluju za svoje dupe. I sve su to ljudi, samo što su meni ovi drugi - gade.
Ja sam takva i gotovo.

filmofil

Post by filmofil » 16 Aug 2010, 00:53

Asfodel wrote: Kod random prolaznika sam mislila na neki drastičniji primjer (ne sad netko padne i ti ga podigneš :lol: ), al se nisam u potpunosti izrazila.
Kako god, možda gruba podjela, ali postoje ljudi koji instiktivno djeluju u nesebične svrhe i oni koji instiktivno djeluju za svoje dupe. I sve su to ljudi, samo što su meni ovi drugi - gade.
Ja sam takva i gotovo.
ak mene pitaš samo glup čovjek neće prvo paziti na svoje dupe jer to je jedino dupe koje ima :mrgreen:

druga stvar je kad moraš birat između sebe i voljene osobe, onda su tu emocije već u igri

Wheel Smith

Post by Wheel Smith » 16 Aug 2010, 00:54

filmophil wrote:
Wheel Smith wrote:
filmophil wrote:vidim da se puno oslanjaš na duhovnost, ali ljudi su i duhovna i estetska bića (ili kako da se drugačije izrazim, psihičko je bitno kolko i fizičko)...ja osobno nemam ništa protiv nikoga na ovom svijetu, ali jebiga, netko ko je kolicima je zakinut za puno bitnih (osnovnih) životnih funkcija

imam i ja svoje falševe

znam, ali radim na sebi i svojim stavovima...nikad nisam ni poznavao nekog u kolicima tako da nemam neko iskustvo iz prve ruke, to je čisto vizualan dojam sve

a to je drugo..... :wink:

Andrej

Post by Andrej » 16 Aug 2010, 00:57

filmophil wrote:
Wheel Smith wrote:

imam i ja svoje falševe

Jbg, ja sam ceo život vukao sa sobom svoj pregadni temperament, brutalnu iskrenost, agresivnost i prekost prema svima u okolini.
Znao sam da zapljunem čoveka u lice a da ne trepnem. Milon puta mi se desilo da povredim čoveka do koske, da ga psihički zgazim i nastavim dalje bez puno razmišljanja. Tako sam povredio i par ljudi koje mnogo volim i ostavio im ožiljke kao kanjon.
Onda sam ukapirao jednu stvar. Čoveku o kome nemam šta lepo da kažem, neću se ni obraćati. Ne postoji.
Možda je glupa filozofija, ali previše sranja sam učinio u životu da bi drugima solio pamet i otvarao oči.
We're all mad here...

Wendigo

Post by Wendigo » 16 Aug 2010, 09:44

WC u krivom putu.
fala qrcu da je pruga blizu.

Post Reply