Sungazing
-
Gosp.
Oprosti, elrania, no u zadnjih 100 godina, usporedno sa znanošću i protokom informacija, okultizam se razvio do gotovo nevjerojatnih razina.
U tih 100 godina nastale su kojekakve udruge, grupacije, varijante mističnih nauka i mistici, tumači, simbolisti itd.
99% subjekata iz tih krugova su pisali o različitim cudima, nevjerojatnim silama, gotovo bajkovitim doživljajima te su i sami tvrdili da su im mistična saznanja promijenila život.
No, niti jedan od tih 99% subjekata nikada niti jednu svoju tvrdnju i anegdotu nije podkrijepio bilo kakvim dokazima.
Stavljam sebe u ulogu jednog od spomenutih mistika.
Ukoliko mogu prizvati božanstva, ukoliko mogu levitirati ili upravljati vatrom itd, prvo što bih učinio bi bilo prezentiranje istoga svijetu.
Iskazivanje svoje posebnosti, posebice svoje moći, te stvaranje autoriteta i strahopoštovanja se nalazi u biti čovjekovog bića.
Sakrivanje takvih "talenata" mi je gotovo nepojmivo, a teze o "egu" su mi gotovo nevjerojatno glupe i smiješne.
Ukoliko ti netko ne vjeruje da možeš pomicati stvari snagom uma, vrlo vjerojatno češ prvo dokazati da možeš.
Slikoviti primjeri, ali nadam se da su poslužili svrsi.
U tih 100 godina nastale su kojekakve udruge, grupacije, varijante mističnih nauka i mistici, tumači, simbolisti itd.
99% subjekata iz tih krugova su pisali o različitim cudima, nevjerojatnim silama, gotovo bajkovitim doživljajima te su i sami tvrdili da su im mistična saznanja promijenila život.
No, niti jedan od tih 99% subjekata nikada niti jednu svoju tvrdnju i anegdotu nije podkrijepio bilo kakvim dokazima.
Ukoliko mogu prizvati božanstva, ukoliko mogu levitirati ili upravljati vatrom itd, prvo što bih učinio bi bilo prezentiranje istoga svijetu.
Iskazivanje svoje posebnosti, posebice svoje moći, te stvaranje autoriteta i strahopoštovanja se nalazi u biti čovjekovog bića.
Sakrivanje takvih "talenata" mi je gotovo nepojmivo, a teze o "egu" su mi gotovo nevjerojatno glupe i smiješne.
Ukoliko ti netko ne vjeruje da možeš pomicati stvari snagom uma, vrlo vjerojatno češ prvo dokazati da možeš.
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.
- elrania
gosp, nemamo si sta oprastati, ne budi toliko fin. ja ne pricam o okultizmu, vec duhovnosti. vec tu se razilazimo.Gosp. wrote:Oprosti, elrania, no u zadnjih 100 godina, usporedno sa znanošću i protokom informacija, okultizam se razvio do gotovo nevjerojatnih razina.
to bi ti napravio. ovo su oni napravili. ovdje postoji masa onih koji bi htjeli to vidjeti i postoji odreden broj onih koji sami za sebe nesto rade i znaju zasto to rade i sto ce biti od toga. netko tko zeli iskusiti vizualnu car carobnih trikova i nevjerojatnih akrobacija na trapezu ode u cirkus i plati za to. netko tko zeli duhovnost radi na svoj emotivnom, duhovnom, fizickom i psihickom tijelu u smjeru koji njemu najvise odgovara. duhovnost nije predstava za radoznale i kriticne, vec zivot za onoga tko je izabere. isti taj ce zainteresiranome ponuditi informacije, no nece mu pokazivati trikove i sarenilo, jer se ovakva praksa na to ne svodi.U tih 100 godina nastale su kojekakve udruge, grupacije, varijante mističnih nauka i mistici, tumači, simbolisti itd.
sto netko drugi radi, nije moja stvar, ali samo kazem da izrugivanja i vrebanja dokaza ne vode nicemu...no u konacnici, neka svatko radi sto ga volja.
ovakva je pretpostavka jako fizicka i neces bas daleko dogurati ako na ovakav nacin pokusavas prepoznati nesto duhovno. :yogi:Iskazivanje svoje posebnosti, posebice svoje moći, te stvaranje autoriteta i strahopoštovanja se nalazi u biti čovjekovog bića.
ne pricam sada o psihokonezi, zivljenju pomocu sunca itd, jer pucanjem na takvo sto osoba vec iskazuje naivnost u cijelom procesu i koliko se sve neozbiljno shvaca.
da bi ista od ovoga jedan covjek razumio, treba shvatiti sto on je i sto moze kao individua, a ne se opterecivati sto je netko drugi napravio.
malo mi je tesko dalje odgovarati jer si mi se obratio s necim dosta drugacijim od onoga sto sam pokusavala rec. mozda hec shvati, ne znam...
uglavnom sori ako se moj odg previse razilazi od toga sto si ti pokusavao rec, ali odgovaram u duhu onog prvog napisanog.
-
Eat Your Brains
Ne 99% neg 100%. Niko nikad nije nista dokazao i potkrijepio,zato sto su full of shit ili deluded.Gosp. wrote:Oprosti, elrania, no u zadnjih 100 godina, usporedno sa znanošću i protokom informacija, okultizam se razvio do gotovo nevjerojatnih razina.
I like to eat things.
- Scarface
Mene samo zanima čemu konstantno javljanje na ovom topicu i podjebavanje ako te to ne zanima, EYB? Ok, ne interesira te, za tebe je to glupost i to je to, nisi jedini na ovom forumu koji tako misli, al ostali ne pišu razne šale, jer nekako odaješ dojam da te ipak zanima, al imaš neku blokadu pa se iskaljuješ ovakvim ispadima. Triba ipak znat kad stat, zar ne?
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
Eat Your Brains
Ti si prodavac magle,naravno da nisam previse citao sve postove kad su crock of shit i zato te prcam. Kriptozoologija je sirova zabava,ja ne pokusavam ljude uvjerit kako postoje zmajevi a ti seres kvake tu,jogi swami. Sta postas gluposti nadajuci se da ce razumni ljudi poprimit tvoja uvjerenja,mos se s elraniom na pm dopisivat jer je jedina koja te uzima iole ozbiljno. Dokaza nema nit ce ih bit i svatko s pola mozga ce se htjet uvjerit u istinitost takvih tvrdnji,a ti jos imas drskosti kritizirat ljude koji s pravom ocekuju da se nesto potkrijepi. To su sranja za napusene poludebile koji su zabrijali na istocnjacke polupizdarije. Ovaj moze lebdit,ovaj zivi bez hrane,ovaj ovo ovaj ono...well excuuuuuuse me ako otvoreno sumnjam u kozmicke nevjerojatnosti! Daj odi to prodavat u neku komunu il negdje!Hec wrote:Bilo bi u redu od tebe da prestanes postat glupe postove i provocirat, goni se i ti i tvoji trazeni dokazi jer ih nes' nikad nac na taj nacin kak ti sve ovo shvacas, a djabe sam ti sve odgovarao jer nisi pogledo niti jedan stariji post, dodjes ovdje samo spamat i nabijat postove koji nemaju smisla. Kad si imao temu Kriptoozologija, jesam ti ja mozda unutra spamao mutave postove? Nisam!! Zato odbij odavdje. Dosada sam ti fino odgovarao a sad me zaboli kurac i za tebe i tvoje bezsmislene textove, necu se vise obazirat sto god ti napisao.![]()
"Lakše je istinu udariti po licu, nego pogledati je u lice."
Gete
I like to eat things.
-
Eat Your Brains
Ne,jer kad se nikad nitko malo ne bi postavio i zauzeo cvrsti stav,budale bi svuda vladale. Ostali nemaju volje mozda. Nije to glupost za mene, to JE GLUPOST! I ne bi trebalo ljude tim sranjem trovat na ovakav nacin,to mislim! A ti me prestani psihoanalizirat,doktore!Ghostface wrote:Mene samo zanima čemu konstantno javljanje na ovom topicu i podjebavanje ako te to ne zanima, EYB? Ok, ne interesira te, za tebe je to glupost i to je to, nisi jedini na ovom forumu koji tako misli, al ostali ne pišu razne šale, jer nekako odaješ dojam da te ipak zanima, al imaš neku blokadu pa se iskaljuješ ovakvim ispadima. Triba ipak znat kad stat, zar ne?
I like to eat things.
- Asfodel
Super, svi bismo trebali ić zasrat topice koji nas ne zanimaju? Zar nije dovoljno jednom izraziti antagonizam?
Sakupljam dobrovoljce za spam na mangi i stripovima, nije to glupost za mene, to JE GLUPOST! I ne bi trebalo ljude tim sranjem trovat na ovakav nacin.
Sakupljam dobrovoljce za spam na mangi i stripovima, nije to glupost za mene, to JE GLUPOST! I ne bi trebalo ljude tim sranjem trovat na ovakav nacin.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Scarface
Eat Your Brains wrote:Ne,jer kad se nikad nitko malo ne bi postavio i zauzeo cvrsti stav,budale bi svuda vladale. Ostali nemaju volje mozda. Nije to glupost za mene, to JE GLUPOST! I ne bi trebalo ljude tim sranjem trovat na ovakav nacin,to mislim! A ti me prestani psihoanalizirat,doktore!Ghostface wrote:Mene samo zanima čemu konstantno javljanje na ovom topicu i podjebavanje ako te to ne zanima, EYB? Ok, ne interesira te, za tebe je to glupost i to je to, nisi jedini na ovom forumu koji tako misli, al ostali ne pišu razne šale, jer nekako odaješ dojam da te ipak zanima, al imaš neku blokadu pa se iskaljuješ ovakvim ispadima. Triba ipak znat kad stat, zar ne?
A šta si ti, neki bijeli vitez pozvan da riješi svijet zabluda i "gluposti"? Jedini koji je ode deluted si ti, a i ne triba doktor za tvoju psihoanalizu, prilično si proziran i bez nje. Dolaziš ode, sprdaš se, izruguješ i napadaš čovika koji ti nije ništa napravija. Pa šta da je u konačnici i prodavač magle ili jebeni Jehovin svjedok? Draži su mi i takvi nego "face" ka ti.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
Eat Your Brains
A ciji si ti advokat, ko je tebe zaduzio za red i mir! Poznat si po svojoj bahatosti. Ja imam stav,a ti volis iskaljivat frustracije na forumu. Pubertet te jos pere pa valjda moras svakom pametovat.Ghostface wrote:Eat Your Brains wrote:Ne,jer kad se nikad nitko malo ne bi postavio i zauzeo cvrsti stav,budale bi svuda vladale. Ostali nemaju volje mozda. Nije to glupost za mene, to JE GLUPOST! I ne bi trebalo ljude tim sranjem trovat na ovakav nacin,to mislim! A ti me prestani psihoanalizirat,doktore!Ghostface wrote:Mene samo zanima čemu konstantno javljanje na ovom topicu i podjebavanje ako te to ne zanima, EYB? Ok, ne interesira te, za tebe je to glupost i to je to, nisi jedini na ovom forumu koji tako misli, al ostali ne pišu razne šale, jer nekako odaješ dojam da te ipak zanima, al imaš neku blokadu pa se iskaljuješ ovakvim ispadima. Triba ipak znat kad stat, zar ne?
A šta si ti, neki bijeli vitez pozvan da riješi svijet zabluda i "gluposti"? Jedini koji je ode deluted si ti, a i ne triba doktor za tvoju psihoanalizu, prilično si proziran i bez nje. Dolaziš ode, sprdaš se, izruguješ i napadaš čovika koji ti nije ništa napravija. Pa šta da je u konačnici i prodavač magle ili jebeni Jehovin svjedok? Draži su mi i takvi nego "face" ka ti.
I like to eat things.
- elrania
opisao si sada sam sebe takoder. poprilicno pretjerujes i zar ti nije dovoljno da ti skoro svaki forumas koji dode ovdje to kaze?
neces bas utjecati na promjenu icijeg misljenja pa za kog ti pises svo ovo podrugivanje nego za vlastito zadovoljsto?
neces bas utjecati na promjenu icijeg misljenja pa za kog ti pises svo ovo podrugivanje nego za vlastito zadovoljsto?
Last edited by elrania on 16 Aug 2009, 14:41, edited 1 time in total.
- Scarface
Eat Your Brains wrote:A ciji si ti advokat, ko je tebe zaduzio za red i mir! Poznat si po svojoj bahatosti. Ja imam stav,a ti volis iskaljivat frustracije na forumu. Pubertet te jos pere pa valjda moras svakom pametovat.Ghostface wrote:Eat Your Brains wrote: Ne,jer kad se nikad nitko malo ne bi postavio i zauzeo cvrsti stav,budale bi svuda vladale. Ostali nemaju volje mozda. Nije to glupost za mene, to JE GLUPOST! I ne bi trebalo ljude tim sranjem trovat na ovakav nacin,to mislim! A ti me prestani psihoanalizirat,doktore!
Tako je stari, bit ću uvik tu da iskalin pokoju frustraciju na tvoje "stavove". Thank you, come again.
-
Eat Your Brains
Zas si ne iskalis frustraciju na mami? To ja radim,al sad bih se i tobom rado pozabavio i na tebi da si ovdje.Ghostface wrote:Eat Your Brains wrote:A ciji si ti advokat, ko je tebe zaduzio za red i mir! Poznat si po svojoj bahatosti. Ja imam stav,a ti volis iskaljivat frustracije na forumu. Pubertet te jos pere pa valjda moras svakom pametovat.Ghostface wrote:
Tako je stari, bit ću uvik tu da iskalin pokoju frustraciju na tvoje "stavove". Thank you, come again.
I like to eat things.
-
Eat Your Brains
Poanta je u tom da se treba nesto poduzeti,bilo sto. Jer ako pustis da ljudi vjeruju u ovo,onda ih se u krajnjoj mjeri moze uvjeriti u bilo sta,a to je opasno. Nisam primjetio da mi itko to kaze osim prodavaca magle heca i prepotentne majmuncine ghostfucka kojem je to posao. Ja imam ovakav stav prema svakoj mumbo jumbo stvari,pogotovo kad ti je netko gura niz grlo i kad je gura ljudima niz grlo u mojoj blizini. I nije mi dovoljno,podrugivanje je najefektivnije sto mogu sada dati protiv ovakve teme. Cinjenice ne pomazu protiv ne-cinjenica.elrania wrote:opisao si sada sam sebe takoder. poprilicno pretjerujes i zar ti nije dovoljno da ti skoro svaki forumas koji dode ovdje to kaze?
I like to eat things.
- Scarface
Eat Your Brains wrote:Zas si ne iskalis frustraciju na mami? To ja radim,al sad bih se i tobom rado pozabavio i na tebi da si ovdje.Ghostface wrote:Eat Your Brains wrote: A ciji si ti advokat, ko je tebe zaduzio za red i mir! Poznat si po svojoj bahatosti. Ja imam stav,a ti volis iskaljivat frustracije na forumu. Pubertet te jos pere pa valjda moras svakom pametovat.
Radi ti svojoj mami šta oćeš, moju ostavi na miru, jel to jasno?!
- Asfodel
Zaboravio si na meneEat Your Brains wrote:Poanta je u tom da se treba nesto poduzeti,bilo sto. Jer ako pustis da ljudi vjeruju u ovo,onda ih se u krajnjoj mjeri moze uvjeriti u bilo sta,a to je opasno. Nisam primjetio da mi itko to kaze osim prodavaca magle heca i prepotentne majmuncine ghostfucka kojem je to posao. Ja imam ovakav stav prema svakoj mumbo jumbo stvari,pogotovo kad ti je netko gura niz grlo i kad je gura ljudima niz grlo u mojoj blizini. I nije mi dovoljno,podrugivanje je najefektivnije sto mogu sada dati protiv ovakve teme. Cinjenice ne pomazu protiv ne-cinjenica.elrania wrote:opisao si sada sam sebe takoder. poprilicno pretjerujes i zar ti nije dovoljno da ti skoro svaki forumas koji dode ovdje to kaze?
Svi smo odrasle osobe (dobro, osim Sammmya
Hec nije nikoga ni na što prisiljavo, samo dijeli spoznaje.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out