Blogovi: otvaranje i slično

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
HorrorHR
Site Admin

Blogovi: otvaranje i slično

Post by HorrorHR » 28 Mar 2008, 23:03

Pitao me john_constantine preko PM-a pa eto da kreiram temu o tome, čisto možda nekome drugom pomogne.

Znači pitanje je bilo migracija sa blog.hr dalje...

iz moje perspektive ima tri solucije

1) kupiš hosting u nekoj firmi, instaliraš wordpress platformu (ili nešto drugo - inače instalacije je kod većine doslovno sa jednim klikom), riješiš si domenu svoju i startaš na novo
2) kušiš blogging account na nekom od providera (neznam koji su u igri ali ima ih brdo sigurno)
3) pređeš na nesto.wordpress.com (www.wordpresss.com) ili nesto.blogspot.com ili nesto.blogger.com - besplatne usluge ali nude mnogo vise od domaćih blog servisa

Eto sada možemo nastaviti ovdje, koja ti je opcija u glavi?

john_constantine

Post by john_constantine » 29 Mar 2008, 09:29

hm, ova treća. Treba mi više radi arhive, tako da sve bude jednostavnije i urednije. Ovako je za tih 150 recenzija sve postalo razbacano, i predugo. Kako si ti napravio za svojim horrohr.com?
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 03 Apr 2008, 16:44

koliko treba da dobijem odgovor za tu arhivu? :lol: Isprobao blogove i nervira sitnice što ne mogu prebacivati tekst, nego se moram zafrkavati za glupostima... A arhiva je ista kao i na starom blogu.
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 03 Apr 2008, 17:41

john_constantine wrote:koliko treba da dobijem odgovor za tu arhivu? :lol: Isprobao blogove i nervira sitnice što ne mogu prebacivati tekst, nego se moram zafrkavati za glupostima... A arhiva je ista kao i na starom blogu.
u sorry, nisam vidio uopće da si replyao tu još gledam što se ne javljaš.

Gdje si probao da ti ne paše arhiva?

Kada imaš ovu oppciju da sam uzimaš plaćeni hosting sa blog platformom, moraš dakako sve ponovno upisati - i ja sam tako - ali onda arhiva radi super. Jedina stvar i cijeloj priči - morati ćeš ipak tehnički biti potkovan da složiš sve kako bi trebalo biti (recimo nešto phpa, css i sl.).

Nemam iskustva sa ovim drugim servisima ala blogspot, ali ako se dobro sjećam moglo se raditi kategorije? Jel ima tko informaciju=?

Post Reply