Zombies of Mass Destruction (2009)

1

zmd-zombies-of-mass-destruction.jpgFilm zanimljivog imena reklamira se kao politička zombedija, kombinacija zombie infestacije sa parodijom na trenutne političke i ljudske odnose u Americi. Koncept djeluje zanimljivo, a vidim da se na netu puno priča o filmu, te da ga se naveliko očekuje. DVD screener mi je stigao u paketu sa ostalim filmićima sa American Film Marketa. Dali je pompa oko filma vrijedna gledanja?

Odgovor na to pitanje je kratko i jasno – NE. Film solidno otvara sa dobrom uvodnom špicom u kojom uviđamo razne likove koje poslije vode glavnu riječ. Prvi zombie se pojavi kao “utopljenik” na plaži, a malo po malo se “infekcija” širi i dolazi do kataklizme u malom otočkom mjestašcu. Radnja prati par homoseksualaca od kojih se jedan napokon planira outati pred majkom. Nakon večerice u manirima one Lionelove u “Braindead“, majka malo čudnije reagira i kreće zombie makljaža. Na drugom dijelu mjestašca, zgodnjikava Iranka troši vrijeme pušeći travu sa dečkom, ali i ta idila brzo prestaje – momku zombiji očerupaju lice i ona bježi u zadnji tren.

Par dobrih makljaža, solidnih efekata, te zabavnih scena gaženja i ubijanja vrlo se brzo zamijenjuje sa nevjerojatno zamornim i idiotnim humorom. Već iz početnog dijela ovog teksta možete shvatiti da se naveliko zajebava oko homoseksualaca, te oko ne-amerikanaca, posebice onih iz istočnih zemalja. Razgovor cure Iranke sa njenim dečkom je dno dna ikakve wannabe komedije – moram samo par rečenica otprilike napisati na engleskom, čisto da shvatite tip “komedije”.

Tip: nešto ala ti si Iračanka
Treba: “Why do everyone think I am from Iraq?”
TiP: “Sorry, but you have a beautiful I-Raq” (aludirajući na njeno poprsje)”
Treba: negodovanje
Tip: “Are you Syria-ous”?
Treba: “Khm…”.
Tip: “Ku-wait a minute!”

Mislm c’mmon, dno dna, humor u Zlatnim Djevojkama je za ovo premija. U filmu doslovno ima 3-4 ok fore na koje se možeš iole podsmjehnuti, ali ovo sve drugo je u stilu – “Don’t shoot me, I am GAY”. Mislim wtf. Toliko su iskarikirali neke scene (mučenje Iranke tjerajući je da pjeva američku himnu recimo), ali smisla za humor ni za lijeka. Zadnji dio filma, kada bi trebalo doći do zadnjeg velikog fajta, mi imamo prilike gledati lokalnog svećenika kako pokušava preobratiti “pedere” tako da im prikazuje neke crno bijele gay erotske filmiće?! I to traje, kojih pet minuta. O majko…

Smeće od filma, ideja je bila dobra, ali ipak je potrebno malo više od samo nasumičnog ubacivanja politički nekorektnih situacija i likova.

Share.

1 Comment

  1. ma nije ništa posebno, ali nije baš ni toliko smeće, jer jednostavno zato što je takvih filmova premalo, a da opet nije toliko lažna i plastična i jeftina ne Bprodukcija nego Z, radije volim pogledati film koji produkcijski “djeluje” ok sa slabijom pričom, nego neku ko fol super priču u B produkciji i li na rangu maturalnog uradtka filmske akademije. pa mi to bude tako neuvjerljivo i jadno da nemam živaca ni pogledati film.

Leave A Reply