Zombie Proof (Moonstone, 2007-2008)

0

Zombie Proof je indie strip u tri dijela koji je izlazio krajem 2007. godine, a završio u prvom mjesecu 2008. Radnja se zbiva u malom gradiću San Rosina u kojemu lokalni majstor za sitne popravke postaje prvi na crti obrane grada protiv zombija.

NewImage NewImage

Iza stripa stoje J.C. Vaughn i Vincent Spencer, prvi je radio na IDW-evoj stripovnoj varijanti TV serije 24, dok je Spencer crtao na nizu projekata, većinom vezanima za filmske storyboardove. Vidljivo je da im je ideja bila napraviti netipičnog heroja, običnog čovjeka kojega su desetljećima u njegovom gradiću smatrali ludim jer je imao bizarne snove o nadolazećoj zombie infestaciji. Nekoliko mjeseci prije pojave prvog zombija u San Rosi, Billy Bob je počeo nuditi usluge “zombie proofinga” (po tome i ime stripa) – zaštite kuća od vanjskog neprijatelja.

Prva stvar koja ti zapne u oko čitajući “Zombie Proof” je stvarno odličan crtež. Likovi su dobro iscrtani, ali ono što se ističe je odličan coloring (bojanje), sve nekako vuče na ove novije animirane filmove sa tipa DC superherojima. Uz crtež, mogu reći da mi radnja stripa i nije nešto sjela. Uz par dobrih makljaža sa zombijima, nije mi sjela pozadinska priča o razmiricama između Billy Boba i gradonačelnika, a cijeli strip u globalu izgleda kao nekakav uvod za daljnja događanja.

U planu je bilo odmah nastaviti serijal, ali se to tek desilo malo kasnije sa one-shotom “Zombie Zoo”, koji je na 56 stranica izašao u limitiranom izadnju (200 komada) na Virginia Comic Conu. Crtež u tom one-shotu je čak još bolji od “Zombie Proofa”.

Primjer crteža iz Zombie Zoo:

NewImage NewImage

Share.

Leave A Reply