Yellow (2012)

0

Screen Shot 2012 08 26 at 10 47 35 AMOstarjeli inspektor vozi se po Berlinu smišljajući način kako da se dočepa serijskog ubojice zaslužnog za niz grozomornih ubojstava po gradu. Nakon što ubije svaku mladu ženu, ubojica ga telefonski nazove da se pohvali i najavi sljedeće ubojstvo u njegovu čast.

Yellow je kratki film redatelja Ryana Haysoma koji je na ovom projektu radio više od godinu dana. Film je iznimno efektna obrada gialla u modernim okvirima, pun svih elemenata na koje su ljubitelji ovog talijanskog podžanra, preteče slashera, navikli. Definitivno nije riječ o nečemu što će se svima sviđati, ali Haysom je vrlo kvalitetno dao svoju posvetu giallu.

Detektiv cijeli svoj život daje u pronalazak ubojice, a kada se napokon nađu oči u oči film završava u pomalo očekivanom tonu. Ubojica sam po sebi je odličan, ima nekakvu masku koja mu potpuno pokriva lice a u njenom centru je veliki križ. Scene ubojstava su odrađene odlično, atmosfera tipičnih killova ovakvih filmova je skinuta 100%.

Baš na sajtu ne pratim kratke filmove, ali redatelj je sa velikim žarom prije festivala reklamirao ovu svoju svjetsku premijeru, pa zašto ne napisati par riječi o njemu. Usput, ako ste propustili, pogledajte odličan poster i teaser za Yellow.

Za sve vezano uz FrightFest 2012, klik na festivalski logo:

Share.

Leave A Reply