U detalje: The Walking Dead Limited Edition Blu-ray set

0

Čitateljica HorrorHR-a CopyCat nedavno je kupila The Walking Dead Limited Edition prve sezone. Pročitajte i pogledajte čega svega tu ima.

Kada sam saznala da dobivam Limited izdanje TWD kolekcije vrištala sam kao mala curica od sreće. No ne samo radi seta već zbog zombie maske! Jedva sam čekala vidjeti kako bih izgledala ko zombie kojeg je kreirao sam Greg Nicotero. Za one koje neznaju, pročitajte raniji post o svim mogućim izdanjima prve sezone. Bez obira koje ste izdanje nabavili svaki set ima svoj čar. No po meni jedino i uvijek najviše vrijede Limited izdanja.

Slike03 30

Kao prvo, bilo je skoro nemoguće naći ovo izdanje. Mislim da smo ga tražili dosta dugo i zadnjeg smo našli u Best Buyu pa su nam ga sačuvali na tjedan dana (jer smo ga naprijed platili) dok ga ne pokupimo.

Limited Blu-ray izdanje je po meni vrijedno svake lipe. Kutija je dosta velika i po meni jedna od najboljih scena u prvoj epizodi prve sezone je na kutiji, a to su vrata u hodniku bolnice gdje piše “don’t open dead inside!”. A ono kada otvorite vrata imate par zombiča koja vas slatko gledaju ko’ da se odrezak, mmmm! LOL!

Slike03 30 6

Unutar same kutije imate zombie masku koja je posebno dizajnirana od stranea Grega Nicotera (glavni FX vizažista). Samo zbog toga je ovo izdanje epic.

Slike03 30 2

Slike03 30 3

Unutar tvrdog foldera nalazi se 3 BluRay diska. Disk jedan sastoji se od 1 – 4 epizode, disk dva od 5 – 6 epizode no također uključuje bonus features: featurettes i extra footage. Posljedni disk tri se sastoji od crno-bijelog formata pilot episode, koji je valjda zbog fore u crno-bijelom formatu i naravno još dodataka tj. featurettes.

Slike03 30 9

Moram priznati da nakon što sam gledala crno-bijeli format prve epizode ne samo da mi se jako svidilo nego bih osobno voljela da je cijela serija u tom formatu. Daje onaj “strip” osjećaj koji bi ljubitelji stripa voljeli i trebali pogledati. Nakon što sam pogledala prvu epizodu ponovno, puno stvari iz prve i druge sezone su se pojasnili i počela sam čitati TWD strip.

Sami dodaci na 2 blu-ray diska uključuju behind the scene video, druženje sa fanovima, kako su radili zombie make-up, special effects, komentari od Frank Darabont i Greg Nicotero, VFX od TWD (visual digital effects)…itd, puno toga. Svi dodaci su predivni i pokazuju cijeli taj process stvaranja serije što je za prave ljubitelje prava poslastica – npr stvaranje bicycle girl scene, biranje ekipe koja će glumiti zombija, komplikacija oko snimanje scena sa zombije i cijeli rad oko specijalnih efekata.

Slike03 30 7

Dodatak “No more room in hell: the walking dead phenomenon” je za ljubitelja stripa gdje pričaju sa Robertom Kirkmanom koji govori zašto je odbio i nije htio radit sa Marvel Comics, zbog čega je radio strip u crnom bijelom formatu itd. Jedna zanimljivost – Zašto je Kirkman morao lagati da mu se strip izda, lagao je jer su mu govorili da ljudi neću biti interesirani za zombie strip dok je on tvrdio da hoću. I zbog toga je rekao da će se TWD radit o vanzemljacima koji pokušavaju preuzeti zemlju sa zombie virusom.

Dodatak “Adapting the dead” nastavlja priču o stripu i zašto je baš izabrao Franka Darabonta da radi sa njim na adaptaciji (ukratko jer Robertu su jako bitni njegovi fanovi i želio je da serija ima isti efekt kao i strip, no nije htio da bude identičan stripu). Također spominje zbog čega su dodavali likove koje ne postoje u stripu. U ovom dodatku dobije se doneklo objašnjene zbog čega je sezona 2 toliko “razvodnjena”, a da razlog nije samo zbog manjeg buudžta.

Također unutar kutije sam dobila par letaka koji reklamiraju trading card, actions figures i test da vidiš ako imas walker bolest. Ono ako imaš koji višak dolar da ga imaš gdje potrošiti ako si stravstven obožavatelj TWD serije i stripa.

Slike03 30 1

Ukratko, cijeli ovaj limited blu-ray Edition ima svega pomalo. Najzabavniji dijelovi su dodaci i sama maska koju ću sigurno puno Amerikanaca rado nositi za vrijeme Halloween. Ukoliko možete moj savjet je zgrabite ovo izdanje ukoliko se nalazite u SAD-u i ukoliko ga nađete jer se brzinom svjetlost rasprodaje.

Share.

Leave A Reply