Tulpa (2012)

0

Screen Shot 2012 08 27 at 10 11 59 AMPoslovna žena u kasnim tridesetima radi na viskoj poziciji u multinacionalnoj kompaniji u Rimu. Na poslu je sve teže i teže radi financijske globalne krize, a privatni život joj se svodi samo na posjete elitnom zatvorenom klubu u kojemu svake noći orgija sa različitim muškarcima i ženama. Maskirani ubojica počinje ubijati, a sve žrtve su posjetitelji spomenutog kluba.

Frederico Zampaglione poznati je talijanski glazbenik, koji je postao redatelj. Njegov prvi film Shadow bio je solidan, a uz što sam prisustvovao talijanskoj premijeri toga filma, u Trstu krajem 2009 godine popratio sam i njegovu pressicu o stanju talijanskog horror filma . Početkom ove godine Frederico je izbacio fotografije iz svog novog giallo filma Tulpa, a eto prije dva dana film je svoju svjetsku premijeru imao na FrightFestu.

Tulpa počinje odlično, maskirani ubojica upada paru u hotelsku sobu tijekom njihove sadomazo razbribrige, tipa zabije i odreže mu sva tri viseća komada tijela iz donjeg regiona. Radnja se počne fokusirati na poslovnu ženu koju glumi Zampaglioneova supruga Claudia Gerini. Žena je stvarno prelijepa i hvala Fredericu što ju je postavio u nekoliko potpuno golih scena orgijanja sa drugim isto tako lijepim talijankama.

Film prilično dobro skida elemente giallo žanra, ali svjetska premijera je nakon kojih pola sata postala iznimno bizarna. Malo po malo, dijelovi kina u kojemu je tada bilo preko tisuću ljudi počeli su se smijati na izrazito loš dubbing i glumu određenih likova u filmu. Pred petnaestak članova filmske ekipe ovo postala najveća komedija ikada prikazana na FrightFestu. Moram priznati pri prvim smijanjima bio sam malo pissed, ali kako je film odmicao nudile su nam se sve luđe rečenice, bizarni dijalozi, a jedan od likova je skoro pa dobio kultni status. Prijateljica glavnoga lika, Joanna, već je sada na Twitteru pokrenula trend citiranja njenih ludih izjava.

Ako ste gledali talijanske filmove sedamdesetih i osamdesetih, a posebice one vezane za giallo žanr, znate da su ovakve “pomaknute” stvari (dubbing, gluma, diskusije) potpuno očekivane, a publika ovdje u Londonu itekako javno pokazuje što misli o filmu. Malo bezveze vis-a-vis ekipe, ali Tulpa je zamalo, ako i nije, postala jedan od onih filmova koji su toliko loši da postaju dobri. Gledajući razvoj radnje nakon prva tri ubojstva, osjetio se osjetni pad u scenariju te je to spontano iziritiralo publiku koja je pretvorila ovo u festival smijeha.

Za sve vezano uz FrightFest 2012, klik na festivalski logo:

Share.

Leave A Reply