Tucker & Dale vs Evil (2010)

7

Screen shot 2011 06 21 at 11 01 57 AMFilm počinje klasičnim zapletom na kakav smo svi već naučeni, grupa teenagera odlazi u šumsku avanturu i na njihovu nesreću naleću na dvojicu pravih pravcatih rednecka. E sada dolazi onaj zanimljivi dio, što bi bilo kada bi sva pravila bila drugačija? Zašto ovi “seljoberi” ne bi bili pozitivci, a mladež negativci? Genijalna premisa za horror komediju – ajmo zamijeniti mjesta i gledateljima pružati nešto malo drugačije.

Bizarno, ali film poput “Tucker & Dale vs Evil” ne bi nikada očekivao da će se pojaviti u domaćim kinima. Film po svom konceptu ne djeluje kao nešto što prolazi filter distributera, ali na sreću domaće publike ovo je nekako prošlo i imali smo mogućnost guštati u bizarnim nestašlucima ovog redneck dvojca. Tucker i Dale su dva simpatična tipa, koji tijekom noćnog pecanja spase život jednoj od djevojaka iz društva. Ekipa puna predrasuda vidi ovo kao hostilan čin, te misle da im je prijateljica oteta. U tom trenu kreće epska priča o pokušaju izbavljenja svoje frendice, koja ubrzo prerasta u vrlo zabavnu žestoku crnohumornu zajebanciju.

Osim odličnog humora i bizarnih situacija u kojima ljudi pogibaju na spektakularne načine, ovaj film pošteno nose glavni glumci. Tyler Labine i Alan Tudyk kao Dale i Tucker su simpatični, odlično komuniciraju zajedno i jedni su od boljih dvojaca viđenih u horror komedijama u globalu. Film je klasičan primjer onoga što jednostavno moraš gledati sa ekipom, nudi pregršt dobrih fora, neočekivanih obrata i pravi je primjer kako se može napraviti dobra i originalna horror komedija.

Na HorrorHR forumu imamo topic na pet stranica o ovom filmu i stvarno već dugo nisam vidio ovakav konsenzus u pozitivnim stavovima nakon odgledanog filma. Topla preporuka, posebice za ove vruće ljetne dane, uzmite par pivica, skupite ekipu i zabava je garantirana.

Share.

7 Comments

  1. film nad filmovima, tako nešto zabavno i kvalitetno za pogledati sa ekipom nisam dugooooooo dugoooo gledao, preporuka obavezno!!

  2. meni je film osobno super jer tak nesto jos nisam gledal vise manje,cudi me ima dosta negativnih komentara na forumima !9/10

  3. rex 2000 on

    ovo mi je nakon Severance-a i Dead Snow-a jedna od najboljih horror-komedija svakako bi ju preporucio svima

Leave A Reply