The Revenant (2009)

2

U ovoj buddy komediji pratimo dogodovštine Barta (David Anders iz serija Alias i Heroes) koji pogiba u ratu u Iraku, ali se nakon pogreba vraća u žive. Sav u šoku, odlazi do svog najboljeg prijatelja sa kojim pokušava dokučiti što mu se desilo. Ubrzo se privikava na novi stil života i sa kompanjonom počne ubijati kriminalce i hraniti se njihovom krvlju da se održi na “životu”.

“The Revenant” ima prilično dobre ocjene na IMDB-u i na Amazon.co.uk, pa sam ga naručio u jednom od zadnjih online shoppinga. Ideja je odlična, budući da mi se sviđaju nekakvi odmaci od klasičnog zombie filma te kombinacija toga sa komedijom (Deadheads iz 2011. me baš zabavio). Film počinje dosta dobro, Bart se uopće ne snalazi kao zombie – prvu stvar koju napravi kada se digne iz groba se pošteno ispiša. Taj opušteni stil u ovakvom tipu filma izgleda dosta dobro, ali ubrzo kreću problemi.

Jedne noći nakon uživanja sa drogom i kurvavma, Bart i kompa postanu mete lokalnog kriminalca kojega ubiju. Tada shvaćaju da je to optimalan način za hraniti Barta i riješavati Svijet kriminalaca i onda doslovno sljedećih dvadesetak minuta u copy paste manirima rade jednu te istu stvar.

Film se oteže i oteže, stvarno nema razlike da su ga napunili sa skoro 110 minuta trajanja. Komotno su mogli skinuti dvadesetak i vjerujem da bi sve ispalo mnogo bolje. Riječ je o komediji koja me baš i nije nasmijala, ali moram spomenuti jednu epsku scenu gdje Bart uz pomoć upaljenog vibratora stimulira odrezanu živu glavu da počne pričati. Kroz film ima par takvih ludih situacija, ali utopljene su u prosječnost.

Efekti i makeup u filmu su dobri, što i nije bilo za sumnjati budući da je to inače posao redatelja ovoga filma, a i pohvalno je korištenje klasične glazbe koja dobro paše, a nikada je ne bi mogao spariti uz ovakav tip filma.

Moglo je to mnogo bolje, ako vas zanima buddy horror komedija pogledajte Dead Heat iz 1988. (nisam gledao od VHS dana) ili gore spomenuti Deadheads.

Share.

2 Comments

  1. hvala na preporuci, jedva čekam da ga pogledam, ne znam kako sam ga propustio pogledati, nije mi jasno…

Leave A Reply