The Cook (2008)

1

Dok većina članica AEZ sestrinstva odlazi na partijanje u Meksiko, njih šest ili sedam ostaju čuvati kuću. Dane provode pušeći travu, pričanju o muškim spolnih organima, lezbarenjem – ukratko što vole mladi. Svakodnevicu im mijenja novi kuhar koji dolazi na zamjenu. Stavimo sa strane da cijela kuća uopće ne izgleda kao mjesto suživota velikog broja studentica i to što u takvoj kućici nema poante imati kuhara, filmu dajem šansu. Nažalost.

Uz relativno solidnu režiju i kameru, ovaj film sa mini budžetom uspjeva gledatelju eventualno dati pokoje zgodno tijelo, lezbijske sado mazo trentutak i ajde koliko toliko solidne efekte vezane uz jedno ili dva ubojstva. Sve ostalo je potpuni promašaj. Krenimo od kuhara, nekakve spodobe koja kao fol dolazi iz Mađarske i ne zna niti riječi engleskog. Da amerima valjda bude lakše, glumac je inspiraciju za svog kuhara našao u Boratu.

Sinopsis sa vam dao, a radnja se jednostavno ni ne trudi pružati ikoji kvalitetniji trenutak, ponajviše se sve fokusira na tih par zgodnih curki i na to kako sa veseljem i fascinacijom jedu kreaciju svoga maštovitog kuhara. Kuhar se dakako u pripravcima svojih objeda koristi modernom kanibalskom fusion kuhinjom. Kada znate da je riječ o objedovanju svojih prijateljica iz sestrinstva, znate i sami da ima bar 5-6 minuta usporenih snimaka oblizivanja kapajućeg mesnih sokova, gutanju sočnih hamburgera itd itd. Sve u svemu, izgleda kao da je to i pokoja (rijetko pokazana) sisa poanta filma.

Ma sve zajedno tih 75 minuta nikako da prođe, pa čak ni nakon skraćivanja od kojih 25 minuta korištenjem bogomdane fast forward tipke na upravljaču DVD playera. Odličan mi je izbor filma bio danas, bravo ja…

Share.

1 Comment

  1. jednom davno počeo gledati i skonto da je sranje i ispreskako ga do kraja u par sekundi, kolko se ja sjećam..
    žešče njesra

Leave A Reply