HorrorHR nagradna igra: Osvojite DVD izdanje horror filma “Špilja”
Powered by MaxBlogPress  

Freddy’s Nightmares E12 - The End of the World

July 2, 2008 by HorrorHR · 2 komentara 

freddynightmares01-3.jpg

Mlada djevojka kroz san napokon saznaje što se desilo njenoj majci prije petnaestak godina. Ćaća je lagao kada je rekao da je umrla prirodnom smrću - usred dječje igre mala je ušla u auto, otpustila kočnicu i u rikvercu nesretnim slučajom ubila majku. Od kada su joj snovi otkrili istinu, svake noći se nesretni san mijenja, te u raznim kombinacijama realnost postaje potpuno drugačija svakih 24 sata. Čitaj dalje

Freddy’s Nightmares E22 - Safe Sex

July 1, 2008 by HorrorHR · Ostavi komentar 

freddynightmares01-3.jpg

U nedostatku pametnijih stvari za gledati pred spavanje, na backupu laptopa sam pronašao par epizoda Freddy’s Nightmares. Odabrao sam onu sa najzvučnijim imenom i bacio se na gledanje. Kako je epizoda tekla, sve više sam bacao oko na televiziju u pozadini gdje se vrtila repriza China Beacha (u mladosti mi bila baš fora serijica). Freddy se u epizodi pojavljuje doslovno na minutu, a priča se vrti oko geeka koji stalno sanja neku goth trebicu iz škole. Čitaj dalje

Friday the 13th Part VI: Jason Lives (1986)

June 26, 2008 by HorrorHR · 10 komentara 

friday13th6-1.jpg

Tommy se uz pomoć frenda iz ludare vraća na mjesto zločina gdje je prije sada već dosta godina izkasapio Jasona koristeći njegovu mačetu. Nakon što je otkrio Jasonov grob na lokalnom groblju uspjeva ga otkopati i uviđa Jasonovo crvljivo tijelo. Ulovi ga luna koju je već proživio, te počinje mrcvariti mrskog mu nemesisa. U lešu mu ostavlja metalnu polugu koju pogađa grom - i voila - Jason Lives. Čitaj dalje

Zombie Brigade (1986)

April 22, 2008 by HorrorHR · Ostavi komentar 

U nekakav mali gradić usred Australije dolazi bogati japanski poslovni čovjek sa idejom kreacije ogromnog zabavnog parka. Zanemarivši to da nema poante raditi takvu investiciju usred australske pustare, saznajemo da je baš usred mjesta gdje bi trebali početi radovi smješten spomenik palim vojnicima u vijetnamskom ratu. Kako je novac primarna stvar, gradonačelnik ubrzo dopušta miniranje spomenika i sjećanje vojnicima odlazi u paranparčad. Čitaj dalje

Madman (1982)

February 17, 2008 by HorrorHR · 5 komentara 

1992madman.jpg

Iskopao sam iz arhive par Anchor Bayovih UK dvd izdanja koja sam jednom kupio u Londonu, a doslovno ih do jučer nisam ni otpakirao. Jedan od njih je “Madman”, film koji je u doba video nasties skandala u Velikoj Britaniji zapeo na crnu listu VHS izdanja. Priča počinje najklasičnije što može - ekipica uz logorsku vatricu priča o istinitim horror pričama, a najviše interesa dobije priča o Madman Marzu. Marz je lokalac koji je živio u obližnjoj šumi i jedne je večeri popizdio i sa sjekirom riješio cijelu svoju obitelj. Seljaci su ga uspjeli uloviti i objesiti, ali njegovo tijelo je preko noći netragom nestalo. Legenda kaže da ako u šumi pozovete njegovo ime, Marz će se vratiti u svoj krvoločni pohod. Šta mislite, dali ga je netko od ekipice uz vatru pozvao? Čitaj dalje

Friday the 13th: The Series E01-02 (1987)

February 16, 2008 by HorrorHR · 1 komentar 

f13e0102-3.jpg

Neki dan nakon gledanja jedne od epizoda Freddy’s Nightmares, baš me nešto puklo da se napokon bacim na seriju “Friday the 13th”. Ne pričam o filmskom serijalu, već o seriji koja je startala 1987 godine i u slijedeće tri sezone doživjela preko 70 epizoda. Dok su Freddyeve noćne more u nekolicini epizoda imale Freddya, nažalost ova nema nikakve veze sa Jasonom i njegovom opsesijom “zabave” sa teenagerima. U centru priče su Ryan i njegova sestrična Micki koji su zajedno naslijedili antikvarijat kroz kojega je kroz godine prošlo mnogo “čudnih” objekata… Čitaj dalje

Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan (1989)

February 14, 2008 by HorrorHR · 19 komentara 

1friday8.jpg

Ah, stvarno dugo nisam gledao ovaj filmić. Makar sam jučer krenuo sa old school slasherom u kojemu se pojavljuje Daphne Zuniga (njen drugi slasher btw), odlučio sam se danas da u player stavim DVD osmoga dijela popularnog Friday the 13th serijala. Za HorrorHR sam pisao o par ranijih nastavaka, ali baš mi se nije dali pratiti redoslijed i po deseti put pogledati četvorku, tako da mi je na tapetu završila Jasonova epopeja po Manhattanu. Ma koliko gupo ime filma zvučalo, početnih desetak minuta filma su mi među najboljima i pamtljivijima iz cijeloga serijala. Staviti ću sa strane tupave činjenice koje su dovele do novoga oživljavanja jadnoga nam Jasona, ali kada se pojavi i napada onaj prvi par na brodu, jednostavno djeluje nekako sirovo i savršeno. Čitaj dalje

« Prijašnja stranaSlijedeća strana »