It Lives Again (1978)

Četiri godine nakon što je izbacio “It’s Alive“, Larry Cohen se vraća sa nastavkom koji u manirama jedinice produbljuje priču o tek rođenoj djeci mutantima. Otac obitelji iz jedinice sada je jedan od članova organizacije koja pokušava pomoći roditeljima koji se nalaze u sličnoj situaciji. Na početku filma dolazi kao nepozvani gost mladoj obitelji i […]

Wednesday, 04.06.2008 @ 01:48. Komentara (4).
Kategorije: Monstrumi | 1970-1979.

It’s Alive (1974)

Makar sam često u videoteci viđao “It’s Alive” sa svojim legendarnim coverom, mogu reći da se nikada nisam odlučio na iznajmljivanje istog. U mojim prvim danima horror VHSa dok sam još gledao samo bedaste horrore ala “Ghoulies” ovo sam preskakao, a kada sam radi nestašice novoga već neke horrore morao iznajmljivati po treći ili četvrti […]

Monday, 02.06.2008 @ 22:49. Komentara (5).

Schock (1977)

Daria Nicolodi, najstalnija Dario Argentova glumica u ovom filmu legendarnoga Maria Bave glumi Doru, mladu majku koja se sa svojim sinčićem i drugim mužem nakon sedam godina vraća u veliku ladanjsku kuću. Velika stvar za nju, posebice jer je u toj kući živjela sa svojim prvim mužem, okorjelom narkomančinom koji je jedne noći nestao. Usred […]

Tuesday, 24.07.2007 @ 01:43. Komentara (4).
Kategorije: Italija cattiva | 1970-1979.

Jaws 2 (1978)

Kako je jedinica zaradila masne pare, filmski studio Universal je producentima odmah naručio nastavak. Napravljeno je par verzija scenarija, a u igru se na tren ubacio i Arthur C. Clarke, čija je ideja bila nastavak smjestiti oko grandiozne podvodne zgrade. Dakako to bi mnogo koštalo, pa se njegova verzija scenarija preskočila. U pisanje se čak […]

Tuesday, 03.07.2007 @ 00:22. Komentara (3).
Kategorije: Životinje napadaju | 1970-1979.

Jaws (1975)

Sparina je počela, sunce konstantno dere, jednostavno sam morao par dana van grada, čisto malo osjetiti gušt otočkog odmaranja i izležavanja na suncu. Plivam tako u dubini od kojih petnaestak metara i jednostavno mi u glavu mora doći pomisao na neku opaku morsku psinu koja bi mogla svake sekunde iznjedriti. Valjda gledam previše filmova […]

Sunday, 01.07.2007 @ 13:46. Komentara (21).
Kategorije: Životinje napadaju | Obavezno pogledati | 1970-1979.

Alice Cooper: The Nightmare (1975)

Nisam baš upoznat sa likom i djelom Alice Coopera, osim što znam kako fizički izgleda i da je (bio) mega faca u svom glazbenom svijetu. Ovaj raritet je zapravo oko sat vremena dugi mjuzikl, koji se bazira na Stevenu, liku sa Cooperovog albuma “Welcome to My Nightmare”. Nakon što Steven zaspe ulazi u svijet noćnih […]

Saturday, 23.06.2007 @ 18:14. Komentara (1).

Garden of the Dead (1974)

Te sedamdesete su stvarno bile opičeno razdoblje za filmaše, a posebice gledajući dekadu kroz prizmu horror filma. Droga je bila sastavni element života, a to se vrlo lijepo translatiralo u filmove. Tu ponajviše mislim na scenariste sa svojim bolesnim idejama, među koje spada i Daniel Cady koji je napisao priču za ovaj film. Upoznajemo četu […]

Tuesday, 01.05.2007 @ 15:30. Komentara (1).
Kategorije: Zombie infestacija | 1970-1979.