Sredinom petnaestoga stoljeća Francis Barnard dolazi u Španjolsku nakon što je pismom izvješten o smrti svoje sestre Elizabeth. Ona je bila u braku sa Nicholasom Medinom, sinom krovoločnog inkvizitora, čija je prošlost veliki teret na Nicholasovoj psihi. Nezadovoljan sa informacijama da mu je sestra umrla od nekakvog problemu u krvi, pokušava od Nicholasa i […]
U ratnoj Njemačkoj, SS vojnici provaljuju u laboratorij doktora Frankensteina i uzimaju njegovo životno djelo. U štimungu ratnih filmova, sa podmornicom prevažaju taj paket do japanskih teritorijalnih voda, gdje Japancima proslijeđuju kovčeg. Oni to prenose na institut za stanična istraživanja u Hiroshimi. Usred fascinacije sadržajem paketa, potpuno živim srcem, dolazi do detonacije atomske bombe. Fast […]
Ovaj filmski dragulj je drugi dio trilogije u Gill Manu, čovjekolikoj ribi koja je godinu dana ranije zabljesnula kino dvoranama u filmu Creature from the Black Lagoon. Revenge izgleda da se nastavlja na prethodnika (kojeg nisam gledao pa nisam 100% siguran), te priča počinje u zabačenoj laguni gdje ekipa znanstvenika pokušava uloviti Gill Mana. Moram […]
Dr. Frankenstein čeka smrtnu kaznu giljotinom te svećeniku priča o svome životu. Dok je bio dečko ostao je bez roditelja, koji su mu oporukom ostavili ogromno bogatstvo. Prva odluka koju je učinio, obilježila mu je život - unajmio je osobnog učitelja sa kojim je zavolio znanost. Kako su godine prolazile, njihovi eksperimenti su došli do […]
Dr Xavier je na tragu brejk-tru otkrića, nekakve vrste “otrova” koji bi ljudima omogućio da vide mnogo više nego što im to urođeni organi vida (iliti oči za neke tupavije:) dopuštaju. Nakon par neuspješnih testiranja na majmunima, te odjeba od strane financijera, odlučuje sam sebi uštrcati te kemikalije u oči. Nakon prvog auto-testa, Xavier dobiva […]
Herschell Gordon Lewis je poznatiji pod titulom “grandfather of gore” iliti djed gorea. Nakon što je početkom šezdesetih snimio par soft core exploatation filmova, sa svojim kompadreom David Friedmanaom kreće u nešto potpuno novo, nešto što u danas dalekoj 1963. nije postojalo - gore. Nakon što sam pogledao njihovo drugo dijelo, 2000 Maniacs, ostao sam […]