Nakon ova 2 mala remekdijela Aronofsky nam donosi njegov trenutacno najbolji film ( imho )...
The Fountain se trebao vec 2002. pocet raditi ali kako je bilo razmirica s tada glavnim glumcem Brad Pittom projekt je otkazan ... 2004. godine Aronofsky je ozivio ponovo projekt The Foutain te za glavne glumce nabavio Hugh Jackmana i Rachel Weisz , te nakom puno truda ovo remek dijelo je gotovo .
Radnja filma je kako bi mislim najbolje ukratko bez spoilanja imdb rekao : Spanning over one thousand years, and three parallel stories, The Fountain is a story of love, death, spirituality, and the fragility of our existence in this world.
Fountain je jedan od meni mozda najljepsih vizualnih i audio filmova. Sto je najbolje koristenje CGI- je svedeno na minimun radi budgeta, scene u buducnosti su skoro sve bez CGI-a , covijek se koristio drugim metodama , mozda malo starijima ali ono sto se je time postiglo zamjenjuje cijeli CGI. Prica je emotivna, duboka , pojavljuja se pitanja , besmrtnosti, smrti, zivota i ljubavi. Gledajuci ovaj film cete morati razmisljati te ce vam to doprinjeti vecem uzitku.
Hugh Jackman je savrseno okarakterizirao glavnog glumca te zbilja realno i emocionalno iskazao njegove patnje , razmisljanja, ljubav; Rachel Weisz je jednostavno cijelim filmom imala tu neku magicnu auru te je zbilja dobro odglumila.
Svakako preporucam ovaj film. dajem mu ocjenu 9.5/10 ( ja sam jako skrt na ocjenama tako da ....
Trailer http://www.youtube.com/watch?v=_IP_Rjx4wVY