cenzura na našoj televiziji

Sve vezano za serije i TV, a da nema veze sa horror žanrom.
john_constantine

cenzura na našoj televiziji

Post by john_constantine » 28 Feb 2009, 09:32

Image Image
Izbacivanje scena eksplicitnog nasilja ili seksa iz filmova u posljednje se vrijeme sve više događa na našim komercijalnim televizijama, čime je prekršen zakon o autorskim pravima s obzirom na to da je film autorsko djelo koje se bez odobrenja autora ne smije ni na koji način rezati ili mijenjati. Dok se to na Novoj TV dogodilo samo jednom tijekom prikazivanja filma “Sliver” sa Sharon Stone iz kojeg je izbačen jedan kadar seksa, iako je prikazan nakon 22 sata, na RTL-u su prilično “masakrirali” nekoliko filmova, i to “Američkog ninju”, “Walking Tall” i “Posljednjeg samuraja”
Image Image
Naime, prema programskim načelima i obavezama, TV kuće do 21 sat ne smiju prikazivati scene eksplicitnog nasilja i seksa, kao ni ostale scene koje se smatraju neprihvatljivima poput veličanja duhanske ili alkoholne industrije, a poslije 21 sat svaki takav film mora nositi oznaku kojom se preporučuje dob osoba koje ga smiju gledati i mora biti istaknuta tijekom cijelog filma. - Svaki film koji ima scene što se smatraju štetnima mora nositi određenu oznaku. Izbacivanje scena iz filmova je odluka TV kuća i njihovih urednika. Isto tako, svaka TV kuća sama kreira oznaku koja mora biti istaknuta tijekom filma, no nakon pritužbi da su prevelike, dozvolili smo manji format. Ali, neke su kuće sada pretjerale i gotovo su neprimjetne - kaže Jure Ivančić, zamjenik predsjednika Agencije za elektroničke medije.  
Image Image

Izvor: http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/a ... ,153965.jl

Koja idiotarija... Inače stvarno ne gledam televiziju kada ne moram, ono, vikendom prije spavanja neki film koji sam već gledao, ali mislim, američki nindža...  Ma bilo je već ovako čudno što televizija daje takav serijal, a i ta "brutalna egzekucija" je glupost, nije brutalno nego smiješno izvedeno. A walking tall su prikazivali 100 puta i nikada nije bio cenzuriran do sada... Televizija se sve više srozala

:povrac: :povrac: :povrac: :serem: :serem:
Michel puši karu.

DEXTER

Post by DEXTER » 28 Feb 2009, 10:06

ma i onako ne gledam filmove s naših tv kuća :roll: ali ovo je stvarno pretjerivanje... mislim ako već moraju stavljat te znakove, nek ih stave na teletext :evil:
[img]http://i34.tinypic.com/szd35x.png[/img]
[i][b]America's favorite serial killer.[/b][/i]

maddjuro

Post by maddjuro » 28 Feb 2009, 12:46

DEXTER wrote:ma i onako ne gledam filmove s naših tv kuća :roll: ali ovo je stvarno pretjerivanje... mislim ako već moraju stavljat te znakove, nek ih stave na teletext :evil:
to i rade, ali neamju sve televizije teletext (moja saba npr)
I may be an idiot, but i am no fool.

boyko

Post by boyko » 18 Mar 2009, 01:02

a jbg,zato si ja rađe skinem filma s neta pa ga lapo pogledam bez nekih cenzura i prokletih reklama....
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

john_constantine

Post by john_constantine » 04 Oct 2009, 22:37

Evo ga, RTL je cenzurirao Braveheart... ma katastrofa. :lol:

SPOILER
1. Kad Mel prereže vrat plemiću koji je to isto napravio njegovoj ženi
2. Kad Mel dekapitira engleza u tijekom bitke,
Michel puši karu.

Scarface

Post by Scarface » 04 Oct 2009, 23:05

:roll: :roll:
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Samhain

Post by Samhain » 05 Oct 2009, 01:44

Večeras su Bravehart gadno srezali, zgražen sam :evil:
(Romans Chpt. 5, v.12):
"Therefore, just as sin entered the world through one man, and death through sin, and in this way death came to all men, because all sinned

majstoro

Post by majstoro » 05 Oct 2009, 15:50

na rtl-u sam vidio da su srezali
-ludi provod po europi
-ja ja i irena
[url=http://imageshack.us][img]http://img19.imageshack.us/img19/7096/bartgraffiticfchhmy7.gif[/img][/url]

[quote="Donnie Darko"]kupio sam WOW
ima li nade za moj drustveni zivot??[/quote]

john_constantine

Post by john_constantine » 05 Oct 2009, 17:21

majstoro wrote:na rtl-u sam vidio da su srezali
-ludi provod po europi
-ja ja i irena
nije valjda :shock: :shock: Ma jebate idiota, što li će samo iduće cenzurirati...

A i što se ima cenzurirati u eurotripu? :lol:
Michel puši karu.

Decadentor

Post by Decadentor » 05 Oct 2009, 17:26

john_constantine wrote:
majstoro wrote:na rtl-u sam vidio da su srezali
-ludi provod po europi
-ja ja i irena
nije valjda :shock: :shock: Ma jebate idiota, što li će samo iduće cenzurirati...

A i što se ima cenzurirati u eurotripu? :lol:

Ona scena u wondersexu koja je bila kad su reklamirali film :lol: koji debili
Image

sandi

Post by sandi » 05 Oct 2009, 17:29

ma i 'patriota' s Gibsonom su izmasakrirali totalno!!-najboljih scena nema!!-ma taj RTL je najvece smece!-prvo otkaz dobije kamerman zbog majice s 'provokativnim' natpisom,a onda masakriraju filmove!...mislim da su takve stvari pomalo ilegalne!
Jebem skoro svaki dan...skoro jučer, skoro prekjučer...

john_constantine

Post by john_constantine » 05 Oct 2009, 17:36

sandi wrote:ma i 'patriota' s Gibsonom su izmasakrirali totalno!!-najboljih scena nema!!-ma taj RTL je najvece smece!-prvo otkaz dobije kamerman zbog majice s 'provokativnim' natpisom,a onda masakriraju filmove!...mislim da su takve stvari pomalo ilegalne!
ono s majicom je zbilja bilo pretjerano, nije imao što uopće dolaziti s takvom majicom pred Premijerku. :roll: A ovo za cenzurom, to je već dugo standard u Njemačkoj, na RTL televiziji. :lol:
Michel puši karu.

Sammy

Post by Sammy » 05 Oct 2009, 18:45

sjecam se da su ja ja i irena srezali onaj dio, kad jim makne bebu i pocne sisat nekoj zeni..o zamisli :roll:
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Scarface

Post by Scarface » 05 Oct 2009, 18:49

Koji blesav topic, koga briga za cenzuru na televiziji, kao da je to nešto novo. :roll:
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 05 Oct 2009, 18:50

Sammy wrote:sjecam se da su ja ja i irena srezali onaj dio, kad jim makne bebu i pocne sisat nekoj zeni..o zamisli :roll:
:lol: ma stvarno :lol:
Michel puši karu.

Post Reply