Zombie Outbreak...!

Razgovori ugodni o horor temama
dr_gonzo

Zombie Outbreak...!

Post by dr_gonzo » 05 Dec 2006, 01:55

Zanima me što vam je bolje u zombie filmovima kao objašnjenje epidemije:

1) Da je kriv virus (kao u Resident evil serijalu) ili neki plin (ROTLD serijal).
2) Da je krivo svemirsko zračenje (kao u Romerovim filmovima).
3) Da uopće nema objašnjenja nastanku.
4) Da le svemu kriv voodoo ritual (kao u Fulcievom Zombiju).

Ovo me čisto zanima jer imam u glavi već 3-4 godine spremnu zombie priču koja če se slijdeće godine pretočiti u roman, koji ima izgleda za objavljivanje.

Eh da još nešto...:
1) Da li vam je draže da svi mrtvi ožive (bilo ugriženi bilo ljudi koji su samo umrli prirodnom smrću)?
2) Ili vam je draže da zombijima postaju ljudi koji su zaraženi ugrizom ili bilo kojom drugom konotacijom (progutali krv, zaraženi plinom, udahnuli virus...itd.)

I da li su vam draži zombiji koje možete ubiti samo metkom u glavu ili da budu nezaustavljivi kao u Return of the Living Dead?

Unaprijed hvala za iskrene ideje.. :twisted: :P :D 8)
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

HorrorHR
Site Admin

Re: Zombie Outbreak...!

Post by HorrorHR » 05 Dec 2006, 02:04

dr_gonzo wrote:Zanima me što vam je bolje u zombie filmovima kao objašnjenje epidemije:
Ja sam apsolutno za:

3) Da uopće nema objašnjenja nastanku.

Ali kako ti je ovo ideja za pisanje romana, postoje dve mogućnosti:

a) ili si mega manga (ne bi se čudio i da jesi, bar po kvaliteti tekstova na blogu) spisatelj, pa možeš uspješno pretočiti sve pluseve potpunog neznanja o uzroku infestacije
b) nisi mega manga, a ljudi koji čitaju su konzervativni i trebaju imati sve kao amerima napisano od a-z, od početaka infestacije do rješavanja iste.
dr_gonzo wrote:Eh da još nešto...:
1) Da li vam je draže da svi mrtvi ožive (bilo ugriženi bilo ljudi koji su samo umrli prirodnom smrću)?
2) Ili vam je draže da zombijima postaju ljudi koji su zaraženi ugrizom ili bilo kojom drugom konotacijom (progutali krv, zaraženi plinom, udahnuli virus...itd.)
ja sam za ovo pod brojem 2. Kada bi bilo ovo prvo domino efekt bi se pre brzo istopio, dok ovo drugo daje mnogo više mogućnosti za zaintrigirati čitaoca. Ipak ovako se netko mora boriti da ga zombie ni zagrize, a u slučaju 1) bi mogli bez beda ozlijeđeni, jer se u zombija pretvaraju (zapravo umiru što se tiče njihovog trenutnog "ja") tek kada baš totalno krepaju.
dr_gonzo wrote:I da li su vam draži zombiji koje možete ubiti samo metkom u glavu ili da budu nezaustavljivi kao u Return of the Living Dead?
Moraju nekako biti ranjivi, ali treba još dodato ubiti stereotipe "ozlijede glave". Treba se smisliti neki drugi đir, ovo mi je već zamorno, makar generalno opće prihvatljivo (kao srebrni meci i vukodlaci, križevi/luk/sveta voda vampiri i etc).

Sad idem spavat :wink:

john_constantine

Post by john_constantine » 05 Dec 2006, 09:17

Zanima me što vam je bolje u zombie filmovima kao objašnjenje epidemije:
3) Da uopće nema objašnjenja nastanku. - ovo bi moglo proći, virus je već stvarno izlizana tema, a za vudu je malo neuvjerljivo smisliti. Najviše mi se dopalo ona ideja u Clubs monster, treća priča gdje je svećenik pronašao bizarno živo truplo za kojega nije mogao skinuti prljavštinu, a kasnije ga pronalazi kako jede meso mrtvih na groblju.
Ovo me čisto zanima jer imam u glavi već 3-4 godine spremnu zombie priču koja če se slijdeće godine pretočiti u roman, koji ima izgleda za objavljivanje.
Samo naprijed. Ja već dosta godina pišem vampirski roman, a sada i ovaj drugi Tjeskoba. Isto ima zombija u ovom vampirskom romanu, ali drugačija vrsta. Ne baš vudu, nego više nekromancija.
Eh da još nešto...:
Pa, pod broj 1 - kao što rekoh, virus je stvarno kopirana tema, a zombiji koji ožive iz groblja je dobra ideja. Najviše bi se trebalo dodati to oko širenja da kada te jedan od njih ugrize, onda si i ti zaražen. Ipak su to odličja zombija kao u DD zora živih mrtvaca ili Romeova trilogija. U te se zombijevske filmove najbolje ugledati.
I da li su vam draži zombiji koje možete ubiti samo metkom u glavu.
baš ti. Imao sam jednu kratku ideju o studentima koji se dođu zabavljati na neko mjesto gdje onda sve postane zaraženo zombijima, a umjesto da bježe i sve to, oni organiziraju neku vrstu zombie partya - masakriranje zombija, zabava i sve to. A kada ih na kraju pobiju, mirno se vrate kući.

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 05 Dec 2006, 12:22

Kad smo kod toga, u Romerovim filmovima nikada nije rečeno što je uzrok, samo nagađanja protagonista (obično kroz tv emisije) u filmovima. Sam Romero je rekao da to nije ni bitno.

Ono što je meni glupo kod dizanja zombija iz groba (iako je sama ideja fora), jest činjenica da mozak prilično brzo istrune. U čemu je onda poanta pucati u glavu kad tamo nema ničega? Bolji su mi ovi svježiji zombiji koji se daju dobro izmesariti prije smrti.
Krv je moje svjetlo i moja tama.

Wendigo

Post by Wendigo » 06 Dec 2006, 09:42

meni su najbolji razlozi za zombie infestaciju: radijacija uništenog satelita (night of the living dead)
voodoo magik ili nešto slično..
najbolji tip zombija: ona trulež iz zombie flesheaters :mrgreen:

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 06 Dec 2006, 13:00

A kako bi ste objasnili to da kad ih upucate u srce i pluća njima ništa a kad ih upucaš u glavu oni su odmah gotovi?
Nikad vas nije zanimalo kako taj princip uopće funkcionira kod njih? :wink:
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Dec 2006, 13:12

kod mojih Vampirskih zombija, mrtva tijela koja su oživjela kada je jedna sorta vampira Odabranika sisala krv za vrijeme rata na ratištima. Tada bi se i mrtvi oživjeli, ali problem je što su bili mrtvi, pa im se tijela raspadaju, prvo tijelo, a onda mozak. Vampiri su ih tada koristili kao topovsko meso, a ovako nitko od njih nema bogznakakve sposobnosti osim što su željni mesa i krvi. Njih se inače može lako ubiti. Inače izgledaju kao ljudi dok se ne počnu raspadati, a jedan takav lik se pokušao oduprijeti tome i hranio ljudima, ali što se više hranio, to mu je više žrtava trebalo...

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 06 Dec 2006, 14:28

dr_gonzo wrote:A kako bi ste objasnili to da kad ih upucate u srce i pluća njima ništa a kad ih upucaš u glavu oni su odmah gotovi?
Kemijom i fizikom. Ako je električni impuls dovoljan da trza živce kod mrtve žabe, pretpostavka je da živčani impulsi iz mozga miču mrtve udove kod zombija. Nije da drži vodu, ali ipak zombi filmovi ne pretendiraju na neku "znanstvenu objašnjivost".
Krv je moje svjetlo i moja tama.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 06 Dec 2006, 19:26

Istina, ali ipak bi mozak trebao kisik i krv da bi se onako kretali...jer ipak njihova kretnja daje neku minimalnu svjesnost (recimo kad se okrenu prema žrtvi)...no sa druge strane ako je mozak postao zaseban oragan kojem nije potrebno ništa od enzima i el. impulsa.

Čitao sam slučajeve da je mozak radio i do pola godine u pacijentu iako mu drugi organi nisu radili...što baca u vodu teoriju od 6 - 12 minuta.. :oops: :P

- Charles Bukowski -

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 06 Dec 2006, 19:39

Po meni se mozak kao pokretač zombija treba uzeti zdravo sa gotovo. Bez pretjerano razmišljanja o psiho fizičkim detaljima, jer je ipak to proizašlo iz fikcije.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 06 Dec 2006, 19:47

Definitivno se slažem sa tim

- Charles Bukowski -

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Dec 2006, 20:07

pa mislim, umjesto što tražiš uzore po starim horor filmovima, izmisli si ti svoja pravila za zombije koristeći neke zgodne stvari iz starih romeovih filmova kao taj mozak. Izmisli si onda sam ideju kako će nastati zombiji - vudu, nekromancija, virusi, i sve to. Napravi originalne zombije, originalne ideje i onda si to obradi ili stavi novu lokaciju. Da nije stalno jebena amerika (glupo je što je većinom razlog kod naših pisaca zato jer im se ne dopadaju naša imena :lol: :roll: :wink: ), da bude nekakva originalna priča, ili ideja.

Ovu ideju sam već dugo imao, ali mislim da je nikada neću obraditi. Naslov je bio vijetnamska strava, o vijetnamskom ratu gdje je glavni lik koji je pobjegao prije zasjede (a vidio je zasjedu) i kukavički je pobjegao, a svi ostali poginu. I takav u delirium trensu pošto je teški alkoholičar, preživljava u džungli ili mjestu punu zombija i vlastitih halucinacija. Da ne spominjemo curu koja se prošvercala među muškarce radi dečka koji joj je ubijen tamo i sada se želi osvetiti. A i zarobljenik se isto pridružuje. Ideje za roman su bile onako par scena: napušeni marinci koje jedu zombiji (mislim, čovjeku jede ruku, ali marinac napušen travom ništa ne primjećuje niti osjeća) ili jedan koji poludi, pa misli da je vukodlak i tako nadrkan drogom luta i ubija...

Ista stvar i za mojim vampirima. Većinom sam iskoristio stare mitove - voda, češnjak, ogledalo i sve to, ali i izmislio dosta novoga i originalnoga.

Aryx

Post by Aryx » 06 Dec 2006, 20:13

john_constantine wrote:pa mislim, umjesto što tražiš uzore po starim horor filmovima, izmisli si ti svoja pravila za zombije koristeći neke zgodne stvari iz starih romeovih filmova kao taj mozak. Izmisli si onda sam ideju kako će nastati zombiji - vudu, nekromancija, virusi, i sve to. Napravi originalne zombije, originalne ideje i onda si to obradi ili stavi novu lokaciju. Da nije stalno jebena amerika (glupo je što je većinom razlog kod naših pisaca zato jer im se ne dopadaju naša imena :lol: :roll: :wink: ), da bude nekakva originalna priča, ili ideja.

Ovu ideju sam već dugo imao, ali mislim da je nikada neću obraditi. Naslov je bio vijetnamska strava, o vijetnamskom ratu gdje je glavni lik koji je pobjegao prije zasjede (a vidio je zasjedu) i kukavički je pobjegao, a svi ostali poginu. I takav u delirium trensu pošto je teški alkoholičar, preživljava u džungli ili mjestu punu zombija i vlastitih halucinacija. Da ne spominjemo curu koja se prošvercala među muškarce radi dečka koji joj je ubijen tamo i sada se želi osvetiti. A i zarobljenik se isto pridružuje. Ideje za roman su bile onako par scena: napušeni marinci koje jedu zombiji (mislim, čovjeku jede ruku, ali marinac napušen travom ništa ne primjećuje niti osjeća) ili jedan koji poludi, pa misli da je vukodlak i tako nadrkan drogom luta i ubija...

Ista stvar i za mojim vampirima. Većinom sam iskoristio stare mitove - voda, češnjak, ogledalo i sve to, ali i izmislio dosta novoga i originalnoga.
hmm mislim da ovo ne bi proslo ( iz vlastitog iskustva ) , inace ideja je zanimljiva :lol:
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 06 Dec 2006, 21:05

I ja sam imao sumnje jer mi je nekako glupavo bilo spominjati naša imena u horor tematici (možda zato je Hrvatska uopće nema niti jedan horor film napravljen, osim naravno Izbavitelja i glupavih Krvopijaca), ali definitivno je da će likovi biti hrvatski i da će se radnja događati u Hrvatskoj. :P :D

Samo se bojim da kad se ja uhvatim pisanja King mi neće biti ni do koljena gledajući stranica koliko toga ima za napisati (nadam se barem da će biti kao kingov IT na nekih 1200 stranica)....a bogme ima toga dosta za napisat. :shock:

- Charles Bukowski -

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Dec 2006, 21:24

istina, i kod mene se događa u hrvatskoj, a kasnije putuje u raznim dijelovima države. Ali i meni je bilo teško naći odgovarajuće ime tako da je na kraju ostao Robert kovač. :D Ali ima dobrih imena kao i lokacija.
kako se radnja događa u budućnosti, iskoristio sam i onaj Kaptol koji je zaboravljen i uništen, pa se tamo vode sotonistički obredi. Ili vampirsko podzemlje u zagrebačkom groblju. :D

Post Reply