Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- maddjuro
Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?
Deathwish 1 i 2 - kako ce bruce glumiti u remakeu deathwisha odlučih nabaciti rewatch ova dva klasika. Uživah u ovim klasicima i u ponovljenim gledanjima
I may be an idiot, but i am no fool.
- Mr. Pest
Guardians Of The Galaxy Vol. 2 - prvi dio mi je bio baš bio fenomenalan, a ovaj tek malo lošiji, ipak i ovdje se radi o vrlo dobrom filmu. Film traje nešto više od dva sata koji prođu dok trepneš, a u tih dva sata pratimo više odličnih likova i radnji nego što može pokriti sezona jedne serije. Svi likovi u filmu su odlično okarakterizirani i ne djeluju isforsirano dok se događaji isprepliću tako da na kraju imamo jedan baš zadovoljavajući i otužni završetak. Elementi akcije, drame i znanstvene fantastike spojeni sa spektakularnim CGI efektima su besprijekorni, jedino je humor negdje djelovao dosta isforsirano i nije me se dojmio isto kao ni glavni negativac koji djeluje kao da je pojegao iz originalnog Star Treka.
Ono što film dodatno izvlači je i odlični soundtrack 70ih sličan onome koji je bio i u prvom filmu plus hrpa easter eggova koji su danas već nezaobilazni u superherojskim filmovima.
Sve skupa 8/10
Ono što film dodatno izvlači je i odlični soundtrack 70ih sličan onome koji je bio i u prvom filmu plus hrpa easter eggova koji su danas već nezaobilazni u superherojskim filmovima.
Sve skupa 8/10
I've seen enough horror movies to know that any weirdo wearing a mask is never friendly.
- Michel
2016. SPECIJAL
Everybody Wants Some!! (2016) - Linklaterov coming of age film o odrastanju u 80-ima. Nešto slično je napravio sa filmom Dazed and Confused. Svidio mi se film. Nepoznati glumci i još jednom je pokazao je da ne-razvikanim glumcima je najbolji. Nekako su prirodni. Svaki lik je drugačiji, fore su dobre, izlasci u filmu su najbolji dio. Finn mi je najbolji/najsmješniji lik, filozofski orijentiran. Je da film na neki način veliča 80-e, ali to je očekivano.
8=======...o/8==========o (7.3/10)
A Monster Calls (2016) - još jedan coming of age film, ali potpuno drugačiji jer se radi o fantasy drami. Počinje kao tipični dječji film, ali nakon pola sata film postaje sve mračniji i mračniji. Radi se o klincu koji ima nevidljivog prijatelja u vidu ogromnog drveća koji mu ispriča tri priče, a nakon tih priča dječak mu mora ispričati četvrtu priču. Animacije (priče) su najbolji dio filma. Vrlo poučan za svakog klinca, samo malo na mračniji način.
8=======....o/8==========o (7.4/10)
Perfetti sconosciuti (2016) - jako dobra talijanska dramedija prepuna inovacija. Radi se o prijateljima koji imaju zajedničku večeru. Sedmoro ih je i kako večera polako počinje, netko od njih se sjeti igre koja bi mogla bviti zanimljiva. Igra je ta da svi izvade mobitele i tko god dobije poruku, mora je pročitati na glas. Tko god ih nazove, moraju razgovarati preko zvučnika da svi čuju. Tako film dobiva na napetosti i uskoro se mnoge škakljive tajne otkriju koje imaju i brutalne posljedice. Odlično odglumljen i doziran sa zbilja izvrsnim krajem koji spašava neke nategnute scene. Preporuka.
8=======-..o/8==========o (7.7/10)
8=======...o/8==========o (7.3/10)
A Monster Calls (2016) - još jedan coming of age film, ali potpuno drugačiji jer se radi o fantasy drami. Počinje kao tipični dječji film, ali nakon pola sata film postaje sve mračniji i mračniji. Radi se o klincu koji ima nevidljivog prijatelja u vidu ogromnog drveća koji mu ispriča tri priče, a nakon tih priča dječak mu mora ispričati četvrtu priču. Animacije (priče) su najbolji dio filma. Vrlo poučan za svakog klinca, samo malo na mračniji način.
8=======....o/8==========o (7.4/10)
Perfetti sconosciuti (2016) - jako dobra talijanska dramedija prepuna inovacija. Radi se o prijateljima koji imaju zajedničku večeru. Sedmoro ih je i kako večera polako počinje, netko od njih se sjeti igre koja bi mogla bviti zanimljiva. Igra je ta da svi izvade mobitele i tko god dobije poruku, mora je pročitati na glas. Tko god ih nazove, moraju razgovarati preko zvučnika da svi čuju. Tako film dobiva na napetosti i uskoro se mnoge škakljive tajne otkriju koje imaju i brutalne posljedice. Odlično odglumljen i doziran sa zbilja izvrsnim krajem koji spašava neke nategnute scene. Preporuka.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- Michel
Wonder Woman (2017) - meni se svidio. Ići ću tako daleko i reći da je ovo najbolji DC film još od Burtonovog Batmana iz 1989. godine. DC općenito zaostaju jako puno za Marvelom, ali evo uz ovaj i još par dobrih ako naprave na dobrom su putu da im se malo približe. Uglavnom, Amazonska sa snagom Herculesa, brzinom Hermesa. Uvod je dobar za svakog ko nije upoznat sa WW. Akcijske scene su mi odlične kao i borba protiv Aresa. Uvijek sam volio superherojske filmove ili stripove smještene za vrijeme drugog svjetskog rata. Gal Galdot je zbilja lijepa žena i uvjerila me da je Wonder Woman iako se zna da je sve ovo propaganda, ali ako je nešto kvalitetno ne utječe mi na mišljenje.
Logan (2017) - blizu odličnog filma. Ovo je najbolji film o Wolverineu i po meni uz najbolji X-Men film ikada snimljen. Jackman je pokazao da može odglumiti emocionalnu dramu uz još uvijek dobre akcijske scene. Sviđa mi se apokaliptični svijet u kojem je radnja smještena. Profesor X je isto odličan dodatak. Jedino nije objašnjenjo kako to da više nema starih mutanata, kako su nestali i slično.
8========..o/8==========o (8.2/10)
Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) - meni na razini prvog, jednako zabavan, ali sa više emocija. Baby Groot predivan, Rocket i dalje odličan. Star Lord nema toliko fora kao u prvom nastavku, ali bolje mi je iskorišten u ovom nastavku. Gommora seksi kao i uvijek. Akcijske scene odlične, Kurt Russell kao Ego the living planmet pun pogodak. Yondu možda i najbolji dio u filmu. Najviše emocija, vrhunska scena kad izlazi sa Rocketom iz kaveza https://www.youtube.com/watch?v=-d1rjYHCwz8 prepuno vrhunskih easter eggova, najbolji mi je bio za Adama Warlocka
Logan (2017) - blizu odličnog filma. Ovo je najbolji film o Wolverineu i po meni uz najbolji X-Men film ikada snimljen. Jackman je pokazao da može odglumiti emocionalnu dramu uz još uvijek dobre akcijske scene. Sviđa mi se apokaliptični svijet u kojem je radnja smještena. Profesor X je isto odličan dodatak. Jedino nije objašnjenjo kako to da više nema starih mutanata, kako su nestali i slično.
Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) - meni na razini prvog, jednako zabavan, ali sa više emocija. Baby Groot predivan, Rocket i dalje odličan. Star Lord nema toliko fora kao u prvom nastavku, ali bolje mi je iskorišten u ovom nastavku. Gommora seksi kao i uvijek. Akcijske scene odlične, Kurt Russell kao Ego the living planmet pun pogodak. Yondu možda i najbolji dio u filmu. Najviše emocija, vrhunska scena kad izlazi sa Rocketom iz kaveza https://www.youtube.com/watch?v=-d1rjYHCwz8 prepuno vrhunskih easter eggova, najbolji mi je bio za Adama Warlocka

- HorrorHR
- Site Admin
Michel - Logan - jel se može gledati kao solo film ili se treba imati predznanja (znam samo da je xmen i ima kandze). Htio gledati neki dan sa zenom ali joj neko sa posla rekao da treba predznanje pa preskocih
- Michel
X-Men filmove se ne treba gledati, a zasebno wolverine filmove možda makar nema ništa u Loganu a da se referiraju na te filmove. Logan je najzasebniji X-Men film jer se radi u budučnosti gdje nema 99% mutanatata osim Logana (zbog regeneracije), ali i on sad stari, Profesora X (jer je on profesor x) i još nekolicina. Po meni se može gledati zasebno.
-
nema gotovo nijedna referenca na događaje iz prošlih filmova tako da se logan može gledati bez problema, ali definitivno se treba biti općenito upoznat sa x-men i wolverine tematikom. bar da se zna njegov origin pa su onda neke stvari u filmu zanimljivije.
i ono što bih ja osobno dodao, film je puno tužniji i teži ako si pogledao sve x-men i wolverine filmove prije jer predstavlja kraj jedne ere/generacije.
i ono što bih ja osobno dodao, film je puno tužniji i teži ako si pogledao sve x-men i wolverine filmove prije jer predstavlja kraj jedne ere/generacije.
This is the Zodiac speaking.
- Michel
Imam mini Oliver Stone maraton.
Platoon (1986) - još uvijek dobar iako mi je ostao u puno boljem sjećanju. Volim vijetnamske ratne filmove. Charlie Sheen možda uloga života. Ima neugodnih scena kao kad ubijaju po selu. William Defoe najbolji dio filma, naravno legendarna scena kada pada raširenih ruku. Ostale ratne scene su dobro napravljene iako me smeta nekad kod Stonea što ulazi u taj neki ekstrem. Još ne znam što da mislim o njemu i njegovim stavovima. Nekad se čini dobar, a nekad zbilja pretjeruje.
Salvador (1986) - ovo nikad nisam gledao, ali pogledao sam radi Jamesa Woodsa. Odličan je kao novinar. Film prati novinara koji odlazi u gradić gdje bude zarobljen u politici i njihovim igricama. Vrlo propagandni film po meni, neke scene su jadne i loše, ali ajde Woods ih izvlači. Šteta potrošenih minuta

Platoon (1986) - još uvijek dobar iako mi je ostao u puno boljem sjećanju. Volim vijetnamske ratne filmove. Charlie Sheen možda uloga života. Ima neugodnih scena kao kad ubijaju po selu. William Defoe najbolji dio filma, naravno legendarna scena kada pada raširenih ruku. Ostale ratne scene su dobro napravljene iako me smeta nekad kod Stonea što ulazi u taj neki ekstrem. Još ne znam što da mislim o njemu i njegovim stavovima. Nekad se čini dobar, a nekad zbilja pretjeruje.
Salvador (1986) - ovo nikad nisam gledao, ali pogledao sam radi Jamesa Woodsa. Odličan je kao novinar. Film prati novinara koji odlazi u gradić gdje bude zarobljen u politici i njihovim igricama. Vrlo propagandni film po meni, neke scene su jadne i loše, ali ajde Woods ih izvlači. Šteta potrošenih minuta

- sikeone
Baywatch-3/5- pa lagana ljetna zabava sa papirnatom pricom i blesavim forama. Plus su simpaticni glumci i par cameo uloga
J...š film u kojem nema tuče
- Inferno
Kung Fury(2015): - kratak filmić od pola sata, kao neka akcijska parodija. Jako zanimljiv 7 / 10
Velika preporuka svima koji vole štih 80ih da potroše pola sata na ovo!!
Velika preporuka svima koji vole štih 80ih da potroše pola sata na ovo!!
- Salvador
Gledao sam ga, predobar filmić. Ono kad imaš u filmu Hitlera, T-Rexa, Thora. ne treba se više dalje govoriti, fun. fun. fun

Last edited by Salvador on 18 Aug 2017, 17:37, edited 1 time in total.
- Salvador
Gledao sam ga, predobar filmić. Ono kad u filmu imaš Hitlera, T-Rexa, Thora, ne treba se više dalje govoriti, fun. fun. fun

Last edited by Salvador on 18 Aug 2017, 17:37, edited 1 time in total.
-
Baby Driver
nisam ocekivao nista jer me trailer nije zainteresirao, ali uzivao sam i mogu rec da me raspolozia. Imao sam smjesak stalno na licu. Zabavan film
7.8/10
nisam ocekivao nista jer me trailer nije zainteresirao, ali uzivao sam i mogu rec da me raspolozia. Imao sam smjesak stalno na licu. Zabavan film
7.8/10
- hitman_4
The Nice Guys (2016) - ok, pogotovo druga polovica filma
6.9/10
6.9/10

- maddjuro
Batman and Harley Quinn (2017)- ovo je ukratko jedna epizoda batman animirne serije iz 90.ih; po stilu animacije sezona 4. Problem je što umjesto 20 traje sat i dvadest minuta, pa da bi ispunili to vrijeme stavljaju viceve na kakve nikad nebi naišli u orginalnoj seriji. Priča je po kvaliteti prosjek onoga sto se u seriji da naći. Većina glasova je kao oni iz serije. Iskreno, volim batmana ali ovo je za preskočit.
I may be an idiot, but i am no fool.