Split (2016) - svidio mi se, i to dosta. Stvarno fascinantan pogled u um luđaka. Čitao sam o tome da zbilja postoje ljudi koji uvjere sebe u nešto. Od najmanjih situacija tipa da jede krumpir i misli da je jabuka pa sve do velikih situacija gdje se uvjeri da je puno jači nego što je. Um radi čuda, to je sigurno. Uglavnom, film počinje kao triler gdje James McAvoy otme nekoliko teenegerica, a lik McAvoya je podvojena ličnost, ali ima ih 23 i svi oni (legija) očekuju zadnju ultimativnu ličnost zvana Zvijer koja je mišičava, ima ogromne nokte i bolesno snažna da mu i sačmarica ništa ne može. Dakle, većina filma je triler, ali nemojte se zavaravat jer zadnjih pola sata postaje čisti horor. Klaustrofobično, jezivo na trenutke i McAvoy je odličan u ovoj ulozi. Što još reći, e da glumi i Anya Taylor-Joy koja nakon odlične uloge u odličnom hororu The Witch pružila je još jednu odličnu ulogu. Držim joj fige da nam postane nova kraljica vriska. Shyamalan je napokon snimio kvalitetan film. Po meni poslije šestog čula njegov najbolji. Kraj
kakav šok kad se saznalo da je ovo ustvari nastavak neslomljivog i još bruce willis na kraju

8=======..o/8==========o (7.2/10)
The Girl with All the Gifts (2016) - nisam gledao trailer, ali me nekako plakat odbijao i neke slike, ali sam ipak dao priliku i nisam se razočarao. Film prati zombi apokalipsu i jednu vojnu organizaciju koja ima pod kontrolom djecu. Nedugo zatim shvatimo zašto su djeca pod kontrolom. Glavnu klinku koju pratimo je Melanie, i mala je fantastična. Kasnije bježe, dobijemo i neke odgovore u znanstvenom stilu. Film nije za svakog jer ima dosta zaokreta u radnji. Jednostavno nije predvidljiv to jest nepredvidljiv je cijelo vrijeme što mi se posebno sviđa. Tu su riskirali, ali meni se dopalo sve. Pa i kraj. Ima nekoliko brutalnih scena, dobili smo i nakon train to busan par originalnih ideja o zombijima. Sve u svemu jako sam zadovoljan.
8=======o../8==========o (7.2/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"