Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
Michel

HOROR KLASICI 70-IH

Post by Michel » 08 Jun 2014, 23:12

Dawn of the Dead (1978) - drugi dio Romerovog serijala o mrtvima. Drugi dio i po mnogima ne samo najbolji Romerov film već i najbolji zombi film. Rijetki su nastavci odlični, ali Kum 2, Terminator 2, Aliens i sad DotD potvrđuju da ima takvih filmova, a sad jesu li bolji od prvog dijela. Jedino Terminatora vlada mišljenje kako je bolji od prvog dijela. Kod Kumova je to 50-50, kod Aliena ipak sam dobio dojam da ima više ljudi kojima je original bolji. A kod Notld i Dotd ipak se stvorilo mišljenje kako je Dotd bolji. Meni osobno nakon što sam sad pogledao ovaj film, Night of the Living Dead najbolji zombi filma svih vremena. Sad to mogu reći. Svaka čast Dotd-u, ali u NotlD taj minimalizam, atmosfera su toliko snažni da je ostavio puno veći dojam na mene, a da ne pričam kako ima najboljeg zombija, onu malu klinku u podrumu. Sad, što se tiče DotD, drugi najbolji zombi film (Romero :prayer: ) odličan film i po samo radnji veći od NotlD, ali jednostavno ima dosta mana upravo zbog te velike radnje. Zombiji mi ne izgledaju ništa posebno. U nekim scenama me ta njihova boja ubijala i jednostavno ih nisam popušio da su to zombiji. Ali ono što je odlično su likovi, svako drugačiji na svoj način. Ken Foree glumi najboljeg lika i odlično ih je Romero okarakterizirao tako da mi bude žao ako umru. Ženska se najviše transformirala od lika kojeg nitko ne prihvaća niti joj govore svoje planove do lika koji se na kraju izvrsno snađe. Onaj njegov muž ili što već je valjda preslika svakog od nas dok su ovi dvoje hladnokrvi i spremni za rat. I Tom Savini kad kasnije uleti :supz:

8========-o/8==========o (8.5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

jeba

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by jeba » 10 Jun 2014, 08:36

Oculus (2013) - pa iskreno mogu reći da sam zadovoljan s filmom. Definitivno jedan od boljih novijih horora.

woodruff

Post by woodruff » 17 Jun 2014, 20:19

Devil's Due (2014) - Devil's Due je pun scena koje smo bezbroj puta videli u sličnim filmovima, nije strašan, specijalne efekte sadrži tek u nekoliko scena a njegov završetak je besmislen gotovo isto kao i početak. Možda bi kompletan film bio ubedljiviji kao 20-minutni segment nekog found footage omnibusa ali ovakav kakav je Devil's Due je slab čak i za tradicionalno mediokritetsku found footage ponudu. Ocena: 3/10

13 Sins (2014) - 13 Sins pred junaka ovog filma, ali i pred gledaoca, stavlja veoma teško i sve aktuelnije pitanje: dokle je pojedinac spreman da ide i koliko je grehova spreman da učini da bi stekao veliku sumu novca? Izuzev neubedljivog završetka i nekoliko rup(ic)a film je dovoljno zanimljiv za gledanje, mestimično vrlo napet, brutal i krvav iako nije horor u bukvalnom smislu reči. Ocena: 7/10

In Fear (2013) - Jeremy Lovering, režiser i scenarista ovog filma, je mnogo hteo i mnogo započeo; trudio se da njegov film bude vrlo „pametan“, originalan, da bude misteriozan, napet i strašan, da poseduje mnogo preokreta i likove nad kojima bi smo brinuli. . Nakon gledanja filma zaključak je vrlo jasan: dotični bolje da se drži isključivo kamere a da pisanje scenarija ostavi talentovanijim ljudima. Zaista je šteta da ovako kvalitetna tehnička strana filma bude upropaštena njegovom radnjom. Ocena: 5/10

Haunt (2013) - Haunt je još jedan predstavnik sve brojnijeg žanra „koliko originalan naslov – toliko originalan i film“. On ne pruža skoro ništa iskusnijem gledaocu, počevši od svoje prezentacije, preko kastinga, ambijenta i lokacije pa do sveukupne priče. Haunt je film koji briljira u svojoj neoriginalnosti, toliko dobro da ćete biti ubeđeni da ste svaki njegov minut već videli u nekom filmu. Ocena: 4/10

Sanitarium (2013) - Sanitarium je vrlo dobar omnibus kome je najveća mana prerazvučenost. Da su priče malo kompaktnije ili da je kraći za 10-15 minuta bio bi mnogo efektniji. Ovakav kakav je Sanitarium je svakako vredan gledanja ali je namenjen specifičnoj publici koja ne ceni kvalitet filma po njegovoj dinamici i broju iznutrica i rasporenih tela koje vidi na ekranu već traži nešto dublje, komplikovanije i psihološko. Ocena: 7/10

Michel

Post by Michel » 29 Jun 2014, 20:37

The Monkey's Paw (2013) - jako slab hororac o ispunjavanju više želji od strane majmunske šape :lol: :lol: slaba atmosfera, iritantni glumci kao i onaj uvijek smiješno loš patetični Stephen Lang. Ovo da je nastalo u 80-ima, pa to bi bio hororaca sa takvom maštom i šarmom, a ovo je sve suprotno. I nema ničeg goreg kad sami sebe idu shvaćati ozbiljno.

8===o/8==========o (3/10)

Michel

OSVETNICI BEZ RAZLOGA

Post by Michel » 08 Jul 2014, 15:58

Ôdishon (1999) - jako spor film o čovjeku koji traži ženu i nađe ju, ali je gadno pogriješio jer je ta ženska psihopat koji krene mučiti svojeg "voljenog" muža. I nemam nekih prevelikih zamjerki osim što mi je ovo film za dobro jutro. Što bi mi tu trebalo biti odlično? Ništa. Sve je dobro, samo to. Rezanje udova je ustvari odlično. Eto.

8=======o/8==========o (7/10)

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Jul 2014, 19:54

Dead Snow 2 (2014) - nije nadmašilo original, ali je i dalje krvav i zabavan. Čupanje crijeva na živo, razbijanje glave čekićima, mrtvi nacisti, završno finale između rusa i nacista, kapetan zombi, dobar humor, jedan zombi koji stalno nastrada i otkačeni likovi. Predobro ono kada mu prišiju ruku od naciste na početku filma, pa mu ruka počne ubijati. Ili fore s ljudskim crijevima (kako napuniti tenk). Ne nedostaje bizarnog humora, akcije niti gore scena. Ima ponekih dosadnih trenutaka (svaki dio s policajcima uz jednu dobru foru razbijanja vrata nogom), ali i dalje odlična horor komedija u stilu braindead ili Evil aliens. 4/5
Michel puši karu.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 12 Jul 2014, 21:34

"BENEATH" 2013.
Cisto solidan i ok film.
Ugodaj je zaista vrhunski, zapravo od "The Descent" nisam naisao na nesto tako klaustrofobicno sto se horrora tice. Lokacija takoder- rudnik koji se urusio, sa tragicnom pricom iz proslosti, koja je prerasla u misteriju. Imamo i pokoju dobru trzalicu i par jezivih scena takoder. To bi nazalost bilo to. Previse je nepotrebne jurnjave po mraku, svada medu likovima i njihovi odnosi su totalni klisej i predvidljivi. Takoder glavnina nije objasnjen, ali dobro je sto se neke stvari mogu uzeti i sa znanstvenog i paranormalnog aspekta.
5,5/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

john_constantine

Post by john_constantine » 13 Jul 2014, 20:41

Penny Dreadful (2014) - dobra horor serija s elementima drame i fikcijskim likovima kao Frankenstein. Prvih par epizoda je bilo odlično da bi mi poslije postalo polagano dosadno, naročito zadnje epizode gdje sam izgubio interes. Serija dosta podsjeća na strip League of extraordinary gentlemen. Žena opsjednuta demonom, lovac, Frankenstein, revolveraš ili drugi likovi kao Mina Murray (Dracula) ili Van Hellsing. Samo ipak previše dramatike, a za lika Doriana Graya ne kužim koja je njegova svrha u seriji... Interesan lik baš kao iz knjige, ali neke scene s njim su fakat pretjerane (gay scena s određenim likom). Vidim da se više bave onim ozbiljnim knjigama kao Dracula, Dorian Gray ili Frankenstein tako da ne vjerujem da će uvesti likove iz drugih fikcijskih knjiga kao Griffin (Nevidljivi čovjek). Zgodno ono otkriće na kraju epizode. A sada, nisam baš previše zagrijan za drugu sezonu... 3/5
Michel puši karu.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 13 Jul 2014, 22:11

lemonzoo

Post by lemonzoo » 14 Jul 2014, 00:47

Ne čini se loše. Malo ga je nezgodno naći jer ima drugi istoimeni film, ali može preko pirate baya. Čekam da izađe DVD/Bluray.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 14 Jul 2014, 11:27

john_constantine

Post by john_constantine » 16 Jul 2014, 16:42

Mega Python vs. Gatoroid (2011) - toliko loš da je čak i zabavan. Loš CGI, gluma na razini filmova za odrasle, WTF završetak, blesavi dijalozi i scenarij. Ali završetak, umro sam na kraj. Toliko dobar film da sam se smijao cijelo vrijeme. Jedino predugo traje, pa već postane vrlo naporan. Jedino mi je bilo bed što one dvije glumice, Tiffany i ona plavuša ipak nisu glumice u filmovima za odrasle, ali ajde, Tiffany ima playboy slike, pa bar nešto... 3/5
Michel puši karu.

Malteras

Post by Malteras » 20 Jul 2014, 15:14

The Cabin in the Woods (2012)- vjerovatno smo do sada svi gledajuci horore (lose, a vecina ih je takva) pomislili da ponasanjem likova i njihovim (idiotskim) odlukama neko upravlja, tjerajuci tako vodu na svoj mlin. Ovaj film je u potpunosti predan toj ideji, koja je inovativna i komicna i, u neku ruku, u potpunosti se ruga i na parodican nacin razotkriva cjelokupan zanr (odnosno podzanr). Sto se tice ideje i njene inovativnosti i komicnosti, film je dosta dobar, ali je problem sa nacinom na koji je to izvedeno (nisam siguran i nemam predstavu kako bi se u sustini i moglo ovo znacajno bolje izvesti), koji je opet dosta los i sadrzi jednake mane onih filmova koji se parodiraju. Tako da, iako su bili na tragu necega dobroga, tvorci ovoga djela ipak nisu uspjeli na kvalitetan nacin da izvedu ideju do kraja.
Ocjena 6/10

Oculus (2013)- poceo iznenadjujuce dobro, da bi se usput izgubio potpuno...
Ocjena 5.5/10

La casa dalle finestre che ridono (1976)- ja ovdje nisam vidio mnogo toga dobroga...
Ocjena 6/10

Malteras

Post by Malteras » 21 Jul 2014, 15:36

The House That Dripped Blood (1971)

Amicus-ov jedan od mnogih omnibusa. Sastoji se od cetiri price koje su povezane (ne bas vjesto) jednom ukletom kucom. Prva prica je najjednostavnija i najbolja, sljedece dvije su dosta naivne, a cetvrta je jednostavno losa (osim jednog smijesnog momenta u kojem glavni junak govori da mu je jedini pravi Drakula Bela Lugosi, dok "onaj kasnije" ne valja :) )...

Ocjena 6/10

john_constantine

Post by john_constantine » 21 Jul 2014, 21:36

Cannibal Apocalypse (1980) - zvučan naslov, ali ne ono što bi čovjek očekivao od filma s takvim naslovom. Dobar spoj kanibalskog horora s temom bjesnoće i ratnih trauma. John Saxon kao ratni veteran koji je davno spasio dvojicu ratnih zarobljenika koji su postali kanibali, pa se ovi oslobode i počnu gristi ljude, pa žrtve postanu kanibali. Malo razvučen film s obzirom na bedastu ideju, ali solidan horor triler s dosta brutalnih scena i akcijom. Te 80 - te. 3/5
Michel puši karu.

Post Reply