Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Michel

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Michel » 29 Apr 2013, 15:46

Ne znam, ja nisam dobio takav dojam. Meni se baš DC ne sviđa zbog toga što je mračan i previše sebe shvaćaju ozbiljno. Green Lantern mi je prilično bzvz iako je Blackest Night odličan. U Marvelu su svi zabavni, Spiderman i njegove fore pa kako ga ljudi u stripu vole. I veliki mi je plus što su to stvarni gradovi dok u DC-u izmišljeni. Ovako imam onaj pravi osjećaj. A najbolji mi je Kingdom Come od DC-a. To je njihov Civil War (Marvel).
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

maddjuro

Post by maddjuro » 30 Apr 2013, 00:40

Ja preferiram mračnije junake, superman mi se nikad nije dopadao, od DCa preferiram batmana, koji ima odlične protivnike. Green lantern mi je isto ništa posebno. Naravno ovo sve su dojmovi iz serija, stripove nikad nisam čitao. Ameri imaju previše verzija svih tih junaka da bi se to moglo pohvatati. Sada su u DCu sve serijale ukinuli, i rebootali priče svih, tako da svi kreću od nule, nova 52 serijala.
I may be an idiot, but i am no fool.

Michel

Post by Michel » 30 Apr 2013, 00:54

Nanook of the North (1922) - razlog zašto volim dokumentarce. Ovo je dokument jednog vremena koji je toliko snažan i dirljiv. Pratimo grupu eskima (Inuiti), a posebno Nanooka koji je jedan od najbolje dokumentiranih likova. Gledamo kako love, kako preživljavaju po toj hladnoći. Svaka scena je bila posebna. Izdvojio bih pravljenje iglua. Sat vremena im je trebalo, ali koje je to umijeće. Pa lovljenje morža sa harpunom i lovljenje neke životinje slične moržu. Samo se ne mogu sjetiti koja je to pošto sam gledao s engleskim prijevodima. Za morža znam da je walrus na engleskom,a za ovu drugu životinju je pisalo Seal. A to mi je tako poznato. Jako slična životinja moržu. Uglavnom, to me posebno dojmilo kako su ih ulovili s harpunom. Sve to izravno gledamo i poslije toga odmah ih ogule, ostave si kožu, a meso sirovo pojedu. Brutalno i prilično kontorverzno i dan danas. Lektira bih rekao.

8=========o/8==========o (9/10)

Man on Wire (2008) - a što reći o ovome? Pratimo francuskog penjača po žici koji od teenegerskih dana ima želju da hoda između WTC-a s tim da tada kad je imao 17 godina WTC još nije bio izgrađen, ali je našao nacrte za te zgrade u jednom časopisu i od tada mu je to najveća želja. Dokumentarac o hrabrosti jednog čovjeka, njegovoj volji/motivaciji, a i nije bap ist u glavi :D prije tog svog sna hodao je između Notre Dama, u Australiji na jednom mostu, ali priprema za WTC je kao iz nekog crime filma :prayer: mislim, špijunirao je tjednima, imao bilježnice i bilježnice kako doći na krov. Jer svakoga puta gdje se penjao su ga čuvari priveli. A ovdje je osiguranje bilo ogromno. Arhivske snimke su odlično stavljene i daju poseban šarm dokumentarcu.

8=========o/8==========o (9/10)

Josef K

Post by Josef K » 30 Apr 2013, 01:08

Michel wrote:Nanook of the North (1922) - razlog zašto volim dokumentarce. Ovo je dokument jednog vremena koji je toliko snažan i dirljiv. Pratimo grupu eskima (Inuiti), a posebno Nanooka koji je jedan od najbolje dokumentiranih likova. Gledamo kako love, kako preživljavaju po toj hladnoći. Svaka scena je bila posebna. Izdvojio bih pravljenje iglua. Sat vremena im je trebalo, ali koje je to umijeće. Pa lovljenje morža sa harpunom i lovljenje neke životinje slične moržu. Samo se ne mogu sjetiti koja je to pošto sam gledao s engleskim prijevodima. Za morža znam da je walrus na engleskom,a za ovu drugu životinju je pisalo Seal. A to mi je tako poznato. Jako slična životinja moržu. Uglavnom, to me posebno dojmilo kako su ih ulovili s harpunom. Sve to izravno gledamo i poslije toga odmah ih ogule, ostave si kožu, a meso sirovo pojedu. Brutalno i prilično kontorverzno i dan danas. Lektira bih rekao.
Tuljan.
Pročitaj Documentary: A History of the Non-Fiction Film, ubaci još par Flahertyevih komada u mataron i uvjeren sam da ćeš promijenit mišljenje, a ocjenu, ako ne drastično, smanjit za par poena.

Michel

Post by Michel » 30 Apr 2013, 01:36

Joj, tuljan :facepalm:

Drugi put kad ću gledati dokumentarce. Onda ide još od njega. Sumnjam da ću promijenit jer prema dokumentarcima sam manje kritičan nego prema filmovima, a ovaj me posebno dotakao. Volim kad se tako dobro dobije uvid u jedno posebno vrijeme, a sve je lijepo dokumentirano. Happy People: A Year in the Taiga mi je na ovotjednoj listi i jedva čekam pogledat. Herzog, ofkors :supz:

Josef K

Post by Josef K » 30 Apr 2013, 01:50

Michel wrote:Sumnjam da ću promijenit jer prema dokumentarcima sam manje kritičan nego prema filmovima, a ovaj me posebno dotakao. Volim kad se tako dobro dobije uvid u jedno posebno vrijeme, a sve je lijepo dokumentirano.
Za crveno ??

Zeleno, o tome i pričam (knjiga također), sve što je dokumentirano nije nužno autentično.

Michel

Post by Michel » 30 Apr 2013, 02:01

U dokumentarcima ne tražim toliko puno kao u filmovima i jednostavo ih drugačije ocjenjujem. Lakše dopiru do mene. Isto kao i sa crtanim filmovima :zubifale:

Ma naravno, volim i takve dokumentarce gdje nije ništa istina tipa neka mitologija ili nešto slično. :)

Josef K

Post by Josef K » 30 Apr 2013, 02:03

Dokumentarci jesu filmovi.

Michel

Post by Michel » 30 Apr 2013, 02:07

Isto kao i crtani filmovi. Igrani film. Dokumentarni filmovi. To jesu sve filmovi, ali spadaju u te kategorije. Kada radim najbolju listu filmova, neću staviti u top 10 ili top 50 niti jedan dokumentarac ili crtani film, ali kada radim top dokumentarce, onda su tu dokumentarci. Zato imamo dokumentarni, crtani i igrani film. Dakle, filmovi jesu, ali svako u svojoj kategoriji.

hitman_4

Post by hitman_4 » 30 Apr 2013, 06:27

Carlito's Way (1993) - klasik

al pacino / penn
:rock:

9/10
Image

Image

Image

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 30 Apr 2013, 10:32

Pulp Fiction :D Baš sam ga poželio ponovno pogledati.

Michel

Post by Michel » 01 May 2013, 02:15

The Imposter (2012) - nevjerojatno. Na početku nisam vjerovao, a kasnije je postajalo još nevjerovatnije, ali arhivske snimke su stizale pa kasnije još malo po netu. Radi se o obitelji kojoj je sin nestao s 13 godina 1994. godine da bi 1997. godine policijska postaja u Španjolskoj dobila poziv kako je jedan mladić nađen na ulici i ne znaju mu identitet, a taj mladić koji ima 23 godine je Frédéric Bourdin koji će kasnije biti poznat kao Kameleon jer je uzeo preko 500 identiteta. Da, preko 500 :prayer: i Kameleon će nekom ludom srećom/taktikom saznati da je toj obitelji nestao sin koji bi sad trebao imati 16 godina i predstaviti se kao on te uklopiti u obitelj. Morati će obojati kosu, pokušati se što više promijeniti. Gledam i u čudu sam cijelo vrijeme. Za naježit se. A pogotovo arhivske snimke gdje vidimo kako Kameleona dočekuju na aerodromu i živio je s njima 5 mjeseci sve dok jedan privatni detektiv nije počeo sumnjati jer tada je Kameleon bio stalno po medijima pa je taj detektiv počeo uspoređivati prave slike Nicholasa (taj mladić koji je nestao) i njega. A tek kad je Kameleon rekao što je sve kao prošao :prayer:
SpoilerShow
od zlostavljanja, do nekakvih tekućina u oči da mu promijene boju, lol do čistog silovanja. Kasnije je taj privatni detektiv optužio obitelj da su oni ustvari ubili pravog Nicholasa.
sad Kameleon ima ženu i troje djece te je obećao da više neće krasti identite :lol: :lol: a nema gdje nije bio.

8========o/8==========o (8/10)

Jack Reacher (2012) - dobar i zabavan akcijski film. Tom Cruise glumi Reachera, tipa koji zna riješiti stvari. Ima par dobrih twistova, par sjajnih scena (početak sa snajperom, lovljenje s autima, završni obračuni)
SpoilerShow
prvo sam pomislio kako joj je otac špijun za njih da bi na kraju ispao policajac.
i Werner Herzog kao zlikovac :supz: ima i par smiješnih scena. Pogotovo cijela ona scena kad upoznaje Sandy u klubu :lol:

8=======o/8==========o (7/10)

Asfodel

Post by Asfodel » 01 May 2013, 14:49

Straight to Hell - moram priznati da sam očekivala malo bolji provod. Uz sam taj western setting, ćaknute ljude (međa njima čak 6 glazbenika) i konstantan zvuk pucnjeva - prilično sam ga odsutno gledala. Fora, ali moglo je i bolje.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Michel

Post by Michel » 02 May 2013, 01:06

Paragraph 175 (2000) - radi se o preživljenim homseksualcima iz drugog svjetskog rata. Svi redom švabe. Govore o tom vremenu i kako je Berlin bio raj za gayeve. Kako su ih nacisti zlostavljali, zatvarali u logore. Škakljiv dokumentarac, ali ne pretjerano zanimljiv.

8======-o/8==========o (6.5/10)

Side by Side (2012) - doks u kojem su gostovali poznati redatelji poput Lucasa, Camerona, Scorsesea, Rodrigeza, Boylea, Finchera i da ne nabrajam sad ostale i svi ostali ljudi koji rade na filmu. Pričaju o digitalnom dobu, o digitalnim kamerama i kako je počela ta revolucija. Pa onda govore kako će nažalost umrijeti filmska traka. Lucas i Camerona su obične budale. To sam znao i prije, ali sad sam dobio još veću potvrdu. Dobro je rekao Keanu Reeves koji je voditelj/narator. Kaže on Cameronu "ali prije se snimalo za stvarno i predstavljeno je kao stvarno, a danas nestvarno, a predstavljeno kao stvarno" pa onda Cameron reagirao. A tek Lucas i kako je on sa novom trilogjom star warsa sve promijenio. Onda su se dotakli i najvećeg zla, CGI-a i uglavnom se svi slažu kako je to zlo, ali ga većinom svi koriste jer je lakše, brže i jeftinije, ali ne i bolje. No, jebiga, više se ne žele truditi kao prije kad nisu imali izbora. To je tako. Al drago mi je je većina protiv toga.

8=======-..o/8==========o (7.7/10)

copycat

Post by copycat » 02 May 2013, 21:31

Arachnoquake (TV 2012)
An earthquake triggers a giant spider attack on the city of New Orleans.
:rock: :rock: :rock: :rock: :rock:

Post Reply