Koji ste horror zadnji gledali?

Razgovori ugodni o horor temama
Post Reply
Michel

Re: Koji ste horror zadnji gledali?

Post by Michel » 04 Nov 2012, 01:11

The Uninvited (2009) - jedan slabi soft horor sa dobrim i neočekivanim twistom. Ne mogu reći da je slabiji od originala jer mi je taj azijski precijenjen. Ali radi se o slabim filmovima, s time da je azijski hvaljen na svakom koraku.

8=====o/8==========o (5/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

xEdgex

Post by xEdgex » 04 Nov 2012, 02:02

Alone in the Dark (1982)
Ovo mi se jako svidjelo; dosta zanimljiv pogled na ludilo u drustvu ... i sama zavrsnica :supz:
" All the animals come out at night - whores, skunk pussies, buggers, queens, fairies, dopers, junkies, sick, venal. Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets. "

Lumatev

Post by Lumatev » 04 Nov 2012, 15:01

Sammy wrote: Prince of Darkness (1987) – razočarenje, spor je ko muka Isusova, ništa se konkretno ne događa, a i to što se događa je poprilično nezanimljivo. – 4/10
Ih, pa nemoj tako, to je jedan od najboljih Carpenterovih filmova.

Halloween / The Fog / They Live / Prince of Darkness / The Thing - zlatna petorka.

Malteras

Post by Malteras » 06 Nov 2012, 09:01

Fragiles (2005)- ukratko, nja. Dobar duh, ostalo a-a. Ona zgoljava je iritantna gdje god se pojavi... Ocjena 5/10

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 06 Nov 2012, 10:43

Vampire Warriors. Japanski horror, bezveze film.

jigsaw

Post by jigsaw » 06 Nov 2012, 13:09

V/H/S (2012) - 3,5/5, ja sam baš zadovoljan viđenim. Kako smo već rekli, ima dobrih i manje dobrih segmenata, a svakako bih prvi, predzadnji i zadnji stavio među bolje. Dobro sam se stresao na par trenutaka, a to je ono što mi je trebalo nakon tonu loših filmova.

mary

Post by mary » 06 Nov 2012, 14:46

The Nature of the Beast (1995)- odlican film, pozitivno me iznenadio, a kraj je genijalan. Dugo me film nakon gledanja nije ovak ostavio bez rijeci. 9/10

jeba

Post by jeba » 06 Nov 2012, 16:05

Species (1995) - nije loše... zadnji puta sam ovo gledao u srednjoj, a i sad i onda su mi u najboljem sjećanju ostale sise :D

Decadentor

Post by Decadentor » 06 Nov 2012, 16:29

jeba wrote:Species (1995) - nije loše... zadnji puta sam ovo gledao u srednjoj, a i sad i onda su mi u najboljem sjećanju ostale sise :D
jap jos uvjek ga takvog pamtim i natashu kao brinetu i plavusu :lol:
Image

Sammy

Post by Sammy » 06 Nov 2012, 23:14

The Monster Squad (1987) - Fora film osamdesetih, kratak i jako zabavan sa svim tim čudovištima. - 7/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

olio

Post by olio » 07 Nov 2012, 00:23

The Collector

nice

7/10

john_constantine

Post by john_constantine » 07 Nov 2012, 10:43

U nedostatku monitora, bacio se na gledanje filmova iz svoje kolekcije
Alien - direktorska verzija, ono, nekoliko minuta više, ali baš ono daju čar, naročito zadnja izbačena scena. A sam film je i dalje odličan horor SF klasik. Atmosfera, likovi, osjećaj bespomoćnosti i maestralan završetak.

Aliens - s izbačenim scenama, ostavlja još bolji dojam. Neke stvari su malo bolje pojašnjene + scene s mitraljezima. Kada gledam akciju, nije ništa posebno, ali svejedno je odlično i danas. Zabavni likovi, naročito Bill Paxton ili bad girl, sve do impresivne završnice protiv matice. A scena s androidom i maticom je i danas jedna od nezaboravnih scena. Samo što s vremenom više nije toliko horor, nego više SF. Ali neću zaboraviti kako mi je to kao klincu bio jedan od najstrašnijih filmova.

Alien 3 - baš ono kada gledam taj film, poželim da se nikada nije niti pojavio samo radi par likova koji su kobno završili na početku filma. A sam film, vrlo dobar atmosferični SF triler. S dodatnim scenama još bolji film. Dosta akcije, krvi i napetosti do samog kraja. Ali ova nova završnica mi je puno lošija. A osim toga, alien izgleda previše smiješno, kao onaj demonski pas iz Hellraiser 4...
SpoilerShow
Nema ono da parazit izađe iz Ripley, već samo prizor kako padne i izgori...
Alien 4 - s razlogom ipak izbačene scene koje nisu ništa posebno. Bezvezni razgovor, odvratni početak i solidna završnica. Nijedna od obadvije završnice mi nije bila dobra. Ali sam film je odličan kao akcijski sf horor. Je da je fakat pretjerao s bizarnostima kao "bijeli alien" ili nekim groteksnim scenama, ali i dalje odličan film.

Alien vs predator - prvi put mi je bio loš radi prevelikog očekivanja, ali sada mi je baš dobra stripovska zabava. Solidan scenarij, dobri fajtovi između aliena i predatora i solidna završnica.

Alien vs predator 2 - je da ga često pljuju, ali baš ono brutalna i bolesna trash zabava. Već odmah na početku, čim facehugger dohvati klinca, odmah znaš da će to biti brutala. Naročito scena u bolnici s trudnicama. Likovi su bezveze, istina, ali ono, gledljivi. Samo što je akcija dosta kaotična + mračne scene, pa se ne stigne vidjeti sve. Ali ono, fakat zabavan film, naročito završnica + što više mrtvih, krvi i nasilja.
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 07 Nov 2012, 17:46

mary wrote:The Nature of the Beast (1995)- odlican film, pozitivno me iznenadio, a kraj je genijalan. Dugo me film nakon gledanja nije ovak ostavio bez rijeci. 9/10
Prvi put čujem za ovo. Stavio skidat :supz:

Još Lance Henriksen glumi 8)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 08 Nov 2012, 21:23

Michel wrote:
mary wrote:The Nature of the Beast (1995)- odlican film, pozitivno me iznenadio, a kraj je genijalan. Dugo me film nakon gledanja nije ovak ostavio bez rijeci. 9/10
Prvi put čujem za ovo. Stavio skidat :supz:

Još Lance Henriksen glumi 8)
Prvi Salvin film nakon pedofilskog skandala sa snimanja Clownhousea. Imaš nešto detalja na http://www.horrorhr.com/clownhouse-1989/

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 08 Nov 2012, 22:44

Image

"Spontaneus Combustion" (1990) :facepalm:

- slobodno zaobići...ali ako se već mora gledati onda jedino zbog Dourifa...inače sam film je tipiči Tobe hooperov proljev :skrujufakju:
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Post Reply