paraliza sna

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
boyko

paraliza sna

Post by boyko » 05 Oct 2009, 23:29

moje iskustvo - (pred kojih mjesec dana sam do doživjel)
spal sam,osjetil da me neko potapšal po ramenu,otvoril oči i videl ispred sebe veliku crnu siluetu kak stoji(to je ubiti i najčešča stvar koju vidite u toj paralizi ).prvo me bilo strah(ono wtf,koj kurac).pokušal sam se pomaknut al se nisam mogel,kolko god sam se jebački naprezal nikaj od toga i filing koji u tom trenutku osjećate je tako brutalan da ga jednostavno nemrem opisat(morate do doživjet da bi znali o čem pričam nije ni približno tome dok imate neku nočnu moru ili tak nekaj) ja sam u tom trenutku u snu skužil o čem se radi,jer sam se sjetil kak su mi frendovi o tom pričali.čak sam na kraju u jednom trenutku pokušal toj silueti pokazat srednji prst(sam sebi sam se drugi dan smijal koj sam ja lik :lol: )nakon toga sam se zbudil.
ugl frendovi su mi baš o tom filingu pričali i opisivali ga ko najbrutalnije iskustvno koje su doživjeli tjekom sna čak su se par dana nakon toga bojali ić spat da nebi ponovno to doživjeli(jer nisu znali o čem se radi,kasnije dok su skužili bilo je sve oke).zahvaljujuči njima ja sam znal o čem se dela pa nisam imal tih problema.baš zbog neinformiranosti puno ljudi ima problema s tim jer se boje ić spat pa pate od nesanice ili ne govore nikom o tome i povlače se u sebe jer misle da gube razum itd...
to je ubiti neko stanje između sna i jave.i kolko sam čital ovo tjekom života svako doživo do jedno pet puta,al naravno ima i ljudi koji to svakodnevno doživljavaju...

ak je neko imal iskusta s tim nek tu slobodno napiše. :)
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''

Scarface

Post by Scarface » 05 Oct 2009, 23:43

Ja ne, općenito rijetko kad sanjam i skoro nikad se ne sićan snova, osim ako nisu bili baš jezivi. Ovo se nadan neću nikad doživit, jer wtf, zašto ta silueta? Znan da mi se zna dogodit da se probudin ali su mi kapci zatvoreni i ne mogu ih otvorit i onda si ono budan al paraliziran par sekundi. To mi je preužasan osjećaj, nadan se da me neće ovo sad dopast nekom metodom sugestije jer san ovo tvoje pročita.

EDIT: Sad san malo progugla i vidin da san i ja ovo doživija, al ne vidi svak u paralizi i te siluete jer je popraćeno raznim halucinacijama koje neko vidi, a neko ne. Ja nisan, al je bitno da se osjećaš užasno skamenjeno, i onda znan na šta misliš, stvarno jebeno.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

elrania

Post by elrania » 05 Oct 2009, 23:47

paa... nije bila u pitanju bas paraliza sna koliko paraliza tijela nakon sna.
dogodilo se 3-4x. jednom ili dva puta sam uspjela pomaknuti tijelo, jednom sam izasla van i prisilila se zgurati unutra, al sve bi zavrsilo jakim omamljivanjem i vracanjem u san.
dosta mi se dugo to nije dogodilo.
osjecaj koji se javljao tokom toga je vise bio fokusiran na moju iziritiranost tom pojavom i ta me energija uspjesno trgnula iz tog stanja fizicke umrtvljenosti.
razgovarala sam s bivsom cimericom o tome i njoj se ista stvar dogadala gotovo u isto vrijeme kad i meni dok smo dijelile prosli stan.

nesto sto bih prije nazvala tom paralizom sna je bila situacija cupanja i vucenja od strane te siluete (doduse, moja nije bila crna, vec siva i imala je izduzeno, siljasto, maglovito lice) koja nije samo bila iznad mene nego me, ko sto napisah, uvlacila za sobom u neko stanje gdje sam se pocela gubiti dok bih svaki put kad sam se trgnula i pocela jace disati i naprezati se vidjela svoju sobu, sebe, zoru koja se nazirala ispod prozora. ne znam koliko je to dugo trajalo, ali kad sam konacno ludacki iskocila iz kreveta, sjela i pogledala oko sebe, vidio se isti prizor ko u tim valovima uvlacenja i izvlacenja.

usudim se rec da mi je malo bed sto se to nije opet dogodilo s tom siluetom jer me zanima kako bih sada reagirala.

anyhow, ta cijela paraliza mi zvuci ko tipicno mrtvilo tijela nakon neke iznenadne prekinute projekcije. crna silueta je mozda cak neki entitet.

jako mi je zanimljivo sto mi je jedna poznanica iz srednje pricala... cura je ovako dosta ok i nije nikada muljala nista ni sa kime, ali je imala stvarno bizarne price. nesto slicno ovom mom, samo staticnije i koliko se sjecam, puno cesce. uglavnom se sve svodilo na humanoidne oblike koji su sjedili kraj nje na krevetu i promatrali je, a jednom je zgodom vidjela ljudski torzo s rukama i glavom na podu kako se oslanja na te ruke jer donjeg dijela tijela nije bilo. :D
kako je rekla, znala je istrcavati iz sobe usred noci i ici sestri spavati.
Last edited by elrania on 05 Oct 2009, 23:49, edited 2 times in total.

boyko

Post by boyko » 05 Oct 2009, 23:48

ni ja ne sanjam često(tj bar se ničeg ne sjećam u jutro),a noćne more nisam imal još od osnovne škole.
nakon kaj su mi puno put na kavama to frendovi opisivali baš me ful zanimalo kakav je osjećaj to doživjet.i sad nakon kaj sam ga doživjel ne bih ponovno kroz taj filing prolazil ni za kaj.jednom je bilo sasvim dosta :)

Boby

Post by Boby » 05 Oct 2009, 23:50

Meni se svaki tjedan događa ista stvar; probudim se usred noći i uvijek mi se učini da mi po krevetu gmiže nekakav pauk ili neki drugi oveći insekt. I često se u takvim trenucima trznem, ustanem pa i upalim svijetlo; par puta sam tako probudio seku koje spava u susjednoj sobi. Uglavnom, ovo o čemu boyko priča mislim da predstavlja neki naš duboko ukorijenjen strah, dovoljno snažan da bude prva stvar koja izvire na površinu svijesti prilikom prijalaza iz sna u javu.
Niš, kada si nađemo nekog tko će nam za trajno vrijeme praviti društvo svaku noć doći ćeju i bolja vremena po pitanju toga :)

Scarface

Post by Scarface » 05 Oct 2009, 23:50

Um je jebena stvar, i zato mi je to najveći izazov, potencijal je neograničen. I to s torzoima je prebolesno, ja ne znan šta bi da to "sanjam". :shock:
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Asfodel

Post by Asfodel » 05 Oct 2009, 23:53

Geez, nikad nisam takvo što doživjela...i stalno nešto sanjam (možda ima veze s tim što jedem tik prije spavanja)

Pišite, baš zanimljivo.. :)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

elrania

Post by elrania » 05 Oct 2009, 23:55

Boby wrote:Meni se svaki tjedan događa ista stvar; probudim se usred noći i uvijek mi se učini da mi po krevetu gmiže nekakav pauk ili neki drugi oveći insekt.
zamisli slicno budenje i da osjetis na ramenu kako ti nesto hoda/pritisce i spusta se po tijelu. ja se dan danas sjecam tog budenja; ostala sam lezati tako kojih 10ak sekundi zatvorenih ociju u strahu, neznajuci sto se dogada, ali tesko je bilo ne osjetiti to ili s godinama nazvati to djecjom mastom.
kad sam sakupila to malo hrabrosti tada, s namjerom da vidim sto je, nestalo je. :?

Scarface

Post by Scarface » 05 Oct 2009, 23:57

Vrime je da ovo Ghostfaceri istraže (kad su već Sam i Dean zauzeti), možda nas duhovi prcaju, ono, dobiju neke bonus dane kad mogu malo sprdat ljude u ovoj stvarnosti pa na koga naiđu. :lol:

elrania

Post by elrania » 06 Oct 2009, 00:00

Ghostface wrote:Vrime je da ovo Ghostfaceri istraže (kad su već Sam i Dean zauzeti), možda nas duhovi prcaju, ono, dobiju neke bonus dane kad mogu malo sprdat ljude u ovoj stvarnosti pa na koga naiđu. :lol:
buahahahah :lol: :lol:

boyko

Post by boyko » 06 Oct 2009, 00:04

elrania wrote:paa... nije bila u pitanju bas paraliza sna koliko paraliza tijela nakon sna.
dogodilo se 3-4x. jednom ili dva puta sam uspjela pomaknuti tijelo, jednom sam izasla van i prisilila se zgurati unutra, al sve bi zavrsilo jakim omamljivanjem i vracanjem u san.
nekaj mi je frend o tome govoril da ti se tjekom toga stanja dok putuješ izvan tjela može tolko to svidjet da se više nikad ne poželiš vratit u svoje tijelo i tad nastupa koma itd...
evo jedna fotka:

Image

Boby

Post by Boby » 06 Oct 2009, 00:06

elrania wrote:
Boby wrote:Meni se svaki tjedan događa ista stvar; probudim se usred noći i uvijek mi se učini da mi po krevetu gmiže nekakav pauk ili neki drugi oveći insekt.
zamisli slicno budenje i da osjetis na ramenu kako ti nesto hoda/pritisce i spusta se po tijelu. ja se dan danas sjecam tog budenja; ostala sam lezati tako kojih 10ak sekundi zatvorenih ociju u strahu, neznajuci sto se dogada, ali tesko je bilo ne osjetiti to ili s godinama nazvati to djecjom mastom.
kad sam sakupila to malo hrabrosti tada, s namjerom da vidim sto je, nestalo je. :?
Ma je sam ziher da se to naš mozak igra s našim očima; problem je što me baš jedino u tom trenutku halucinacije uhvati sumnja. Drugi put ću se smijati kada se tako zbudim a ono se sjetim ovog foruma.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 06 Oct 2009, 00:08

Ja ruzno sanjam 4-5 puta godisnje,ali cesto se trznem iz prvog sna...Ne znam kako bi to opisao,izmedu sna i jave "sanjam" da padam ili tipa da idem u bijeloj robi upasti u blato i onda se naglo trznem...
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

GreenHornet

Post by GreenHornet » 06 Oct 2009, 00:11

Ghostface wrote: Znan da mi se zna dogodit da se probudin ali su mi kapci zatvoreni i ne mogu ih otvorit i onda si ono budan al . To mi je preužasan osjećaj.

.
potpisujem!!!!
iz pocetka sam se prepao misleci da se to samo meni dogada,dok nisam skonto da su skoro svi frendovi imali ta iskustva...
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

elrania

Post by elrania » 06 Oct 2009, 00:11

@boyko: napisala sam kasnije u postu da mi sve to sto si ti napisao zvuci ko iznenadni prekid astralne projekcije.
i da, to je to na slici.

u pravilu se AP dogada svakom covjeku svaki put kada zaspi, astralno tijelo prelazi na drugu sferu. iznenadni lom vraca takvo tijelo u ovo fizicko i moze doc do paralize.
isto tako crne siluete mogu biti odredeni entiteti s kojima se komuniciralo u astralu.

u drugu ruku, sama projekcija moze biti divna stvar predivnog osjecaja. pa makar bila spontana i kratkotrajna (mislim da dio kojeg se ja sjecam) ko u mom slucaju.

@boby: ne bih se slozila oko ovog prvog dijela, al to je na meni. imam svoje razloge vjerovati u nesto nerealnije i sve mi ima apsolutnog smisla.
Last edited by elrania on 06 Oct 2009, 00:13, edited 1 time in total.

Post Reply