Prvih deset minuta filma The Awakening

2

Film Buđenje (The Awakening) kod nas je bio u kinu pred mjesec i pol, a tek sada dolazi u američka kina. Film sam pogledao, ali nažalost zaboravih napisati recenziju – mogu reći da je ispao dosta dobar sa odličnim glumačkim performansama.

Radnja filma The Awakening odvija se 1921. godine, u Engleskoj nakon rata, kad su brojni ljudi, lišeni svega, utjehu tražili u spiritualizmu. Progonjena smrću zaručnika Florence Cathcart koristi metodologoiju i razumna objašnjenja ne bi li raskrinkala teorije o nadnaravnome. Kad joj ponude da posjeti školu u selu imena Rookwood da bi istražila navodna viđenja duha dječaka, osjeća da to mora prihvatiti.

Postavlja zamke, prikuplja znanstvene dokaze i postupno počinje otkrivati tajne i misterij pojavljivanja duha čini se ničim do nestašlukom. Florence je spremna otići, no naježi se kad osjeti prisutnost koja se protivi razumu. Jedan od ravnatelja škole, Robert Mallory, zabrinut je za nju. Prestrašena je i zbunjena, ali odlučna otkriti o čemu se radi i ostati u školi nakon što ju djeca napuste i odu kući za Božić.

NewImage

Share.

2 Comments

  1. ljubiteljfilma on

    Gledao sam ovo prije nekih mjesec dana. dosta me podsjetio na “Uljeze” sa N. Kidman, mada je malo zamrsen

Leave A Reply