Pogledajte kratki hrvatski film “Momentum Mortem”

7

Čitatelj HorrorHR-a Toni Juričić, poslao je link na svoj prvi kratki film Momentum Mortem. Riječ je o nešto više od osam minuta dugom uradku u kojemu pratimo diskusiju između dvije ličnosti poremećenoga čovjeka.

Koncept filma je bilo snimiti nešto vrlo jednostavno i sa jednim glumcem, a mogu reći da je ideja zanimljiva i baš sam sa guštom odgledao cijeli filmić. Dean Cukon, u ulozi serijskog ubojice Adriana, uspjeva kroz svoj glas (na “domaćem” engleskom) realno projicirati dvije osobe – ubojicu i Smrt pod čijim je utjecajem. “Monolog” je prilično solidno osmišljen, od kratkih opisa žrtava, do pokušaja čovjeka da dokuči jeli zapravo lud ili je pod nečijom više sile.

Filmić pogledajte ovdje:

NewImageAdrian je serijski ubojica koji pati od poremećaja ličnosti. Njegova druga ličnost je sama Smrt. Smrt je odlučila da je Adrianovo vrijeme isteklo i da on mora umrijeti. Kako da Adrian odgovori praktički samog sebe od samoubojstva? Koliko je on siguran da pati od sindroma podvojene ličnosti? Koliko je siguran u to da ga zapravo Smrt nije opsjela?

Napeti monolog/dijalog između dvije sukobljene ličnosti, života i smrti, donosi vam Toni Juričić u svom prvom kratkometražnom filmu. U ulozi Adriana javlja se Dean “Snake” Cukon, inače pjevač black metal banda Dead Pleasure. Dodatnu atmosferu filma posebno podiže glazba oskarovca Trent Reznora (Nine Inch Nails).

Redatelj, producent, scenarist – Toni Juričić
Glumi – Dean “Snake” Cukon
Montaža – Toni Juričić
Kamerman – Toni Juričić
Zvuk – Mario Vidali
Glazba – Nine Inch Nails, pjesma Corona Radiata

Share.

7 Comments

  1. pa možda da se proba probiti van. ovdje stvarno “cvjeta” horror i ostala produkcija. svaka čast Toniju i ekipi. samo tako.

  2. Sa 14 godina sam sinopsise za svoje ideje počinjao sa Taj-i-Taj je serijski ubojica….

  3. super ideja i dobar dijalog. čak ni gluma nije loša. samo me ovaj naglasak bode za uši. :)

Leave A Reply