Night Wolf (2010)

3

13HrsSarah dolazi iz Los Angelesa nazad u Veliku Britaniju u dugo odgađani posjet obitelji. Na velebnom zdanju u ruralnom okruženju, sastaje se rodbinom, ali i frendovima koji baš partijaju sa njenim polubratom. Dolazi veliko nevrijeme, te se ekipa zatvara u kuću. Izgleda da u kući nisu sami…

Night Wolf je britanski horror film koji je pod svojim originalnim imenom 13Hrs svoju svjetsku premijeru doživio u Londonu na festivalu FrightFest 2010. Čak sam ga i planirao pogledati, ali kako se sjećam u isto vrijeme mi je bila neka druga premijera na koju sam morao ići, a o gledanja u “reprizi” sam odustao nakon par loših recenzija koje sam načuo od nekolicine novinara sa kojima sam se tamo družio.

Film je izašao na DVD-u i ni sam neznam zašto, promjenio ime u Night Wolf. OK 13Hrs direktno ne specificira tematiku filma, ali Night Wolf je iznimno generičko ime koje unaprijed ljude odbija od gledanja. Film sam pogledao neki dan i prezentirati ću svoj stav kroz niz pluseva i minusa:

Plusevi

+ Prati vizualni identitet euro horrora
+ Solidna gluma
+ Par dobrih scare scena
+ Drugačiji tip “vukodlaka”
+ Dobar cadaver makeup

Minusi

– Relativno brzo upadne u kalup prosječnosti
– Premalo monstruma u igri; previše stvari koje se zbivaju “u mraku”
– Brzo provaljen završni obrat
– Film se dešava u doslovno par prostorija (pred kraj se malo pogube pa netko padne kat ispod, hoda metar ravno ispred sebe i “nekako” se pojavi opet na gornjem katu)
– Vukodlako-o-vision mi nije sjeo

Sve u svemu nije mi nešto sjeo…

Share.

3 Comments

  1. nije bas za ispunit ocekivanja,kao da sto su filmovi noviji idu na sve gore razine

Leave A Reply