Helldriver (2010)

2

Screen shot 2012 07 28 at 3 49 24 PMZapočeti ću ovaj tekst sa frazom OMFG… Frend je neki dan otvorio “ljetno kino” u svom stanu i na repertoaru su bila dva japanska filma. Započelo je sa Yakuza Weapon, bizarnim fajt-festom u kojemu yakuza borac umjesto ruke ima gatling, a iz koljena ispucava rakete. SVe što smo vidjeli bilo je samo dobar uvod za još bizarniji naslov – Helldriver.

Mislim da o filmu ovakvog formata nema poante pisati u standardnom HorrorHR formatu, pa ću vam probati bar riječima prikazati određeni niz situacija koji su među šest žigosanih generirali smijeh, ali i opetovane upitnike nad glavama. Japanci stvarno znaju snimiti brutalno ludilo koje se može etiketirati sa frazom “za ekipu”.

Ok, ajmo ovako, u stotinjak minuta filma desilo se stvarno bezbroj genijalnih situacija, pokušati ću se prisjetiti onih jačih:

1) Ženi meteor proleti kroz trbuh, rasturi joj unutrašnjost, dok ona komotno čupa drugoj curi srce iz tijela i montira u sebe
2) Zombiji imaju nekakav korov koji im raste iz glava, a korov se može mrviti i koristiti kao narkotik (uz eksploziju glave nakon uporabe)
3) Scena mačevanja između automobila i mutanta. Da, tip u autu ide naprijed nazad i sa ugrađenim oštricama mačuje se sa nekakvom kreaturom sa desetak katana.
4) Uporaba djeteta od 2 mjeseca kao nunčake
5) Odrezane ruke koje sa motornom pilom napadaju ljude
6) Stvaranje zrakoplova od ljudskih tijela i raketa koje su iz satelita u obliku pčele poslane na zemlju
7) Mutant kojemu iz glave rastu dvije malo dječje rukice koje drže vilicu i nož
8) Automobil od dijelova raspadnutih zombija
9) Nešto u obliku morske zvijezde koje inače stoji kao priljepak na glavi glavne negativke odjednom počne dirigirati uz klasičnu glazbu

I tako dalje i tako dalje :) OMFG.

Share.

2 Comments

Leave A Reply