Haven (2011) druga sezona

2

Screen shot 2011 07 19 at 7 18 08 PMNakon klimave prve sezone, ovog tjedna na SyFy-u počela se prikazivati druga sezona natprirodne serije Haven. Prvu sezonu sam detaljno pratio na sajtu i ako ste ili čitali moje stavove o pojedinim epizodama ili možda bili među 6 ljudi u Hrvatskoj koji su ovo gledali, znate da postoji mnogo mjesta za poboljšanje. Haven je mistični gradić u kojemu agentica Audrey Parker pokušava otkriti svoju prošlost, ali i uzroke bizarnosti koje se gotovo svakodnevno događaju.

Epizoda #1

Prva epizoda nastavlja se direkt na događanja iz zadnje epizode prijašnje sezone. Spomenuta epizoda je bila definitivno nešto najbolje što su nam “Haven” kreativci ponudili, pa me zanimalo kako će nastaviti razvoj situacije. Od početka se može primjetiti da je budžet druge sezone malo poboljšan, CGI efekti koji ni sada nisu odlični, ipak izgledaju zericu bolje. Glede radnje, ametno se odmah ubacuju neki novi likovi, dvije ženske osobe, od kojih bi jedna mogla biti zanimljiv dodatak (FBI agentica; ako ostane), te druga koja dolazi kao pratnja meni lošem liku Dukea.

Stvari u Havenu su dakako opet zanimljive za žitelje, protagonisti moraju otkriti zašto je došlo do manifestacije deset biblijskih pošasti i kako spriječiti finalnu – umiranje svih provoređenih sinova. Ok idejica, ali opet nekako mi sve to izgledalo jednodimenzionalno, bez ikakvih zanimljivosti. Jedino u epizodi što me intrigiralo je odnos Audrey i druge agentice, koji je klasično Havenovski – bizaran. Epizoda ništa posebno, ali u globalu bolja od bar polovice onih iz prve sezone. Vidjeti ćemo kako će se ovo razvijati.

Btw, fora poveznica na Stephen King’s It na početku epizode, da je bar otišlo u neke monster vode…

Vlcsnap 2011 07 19 19h10m21s36

Share.

2 Comments

Leave A Reply