Film4 FrightFest 2012 najava: Nightbreed: The Cabal Cut

1

Film Nightbreed iliti Cabal (Kabal) kako se zvao kod nas u videotekama, drugi je redateljski uradak Clivea Barkera. E sada, originalni film, koji je izašao u kinima i kasnije na kazetama, zapravo je prilično okljaštrena verzija Barkerovog djela. Došlo je vrijeme za promjene!

NewImage

Nightbreed je izašao u devetom mjesecu 1990. godine i bio je pošteno uništen sa raznim nasnimavanjima, montažama, rezovima i šta već ne. Pred nekoliko godina Barkerov suradnik iz produkcijske kuće Seraphim Films odlučio je potražiti originalni materijal i složiti “director’s cut” verziju filma. Nedavno je uspio doći do VHS kazete sa verzijom od 145 minuta, a čitao sam da je nađena i još jedan verzija od 159 minuta. Materijal je nekako spojen sa ovom sadašanjom verzijom i stvoren je Nightbreed: The Cabal Cut – skoro sat vremena duža “redateljeva” verzija.

Film (za sada) neće sigurno izaći na DVD-u, ali zato se prikazuje po svijetu na raznim festivalima. Za par dana biti će prikazan i na FrightFestu te ću ga imati prilike pogledati i recenzirati.

NewImage

Za sve vezano uz FrightFest 2012, klik na festivalski logo:

Share.

1 Comment

  1. zvuči dobro. čekam recenziju. i prema svemu sudeći to će biti jedini moj kontakt s filmom

Leave A Reply