Dinoshark (2010)

3

Screen shot 2011 07 03 at 2 52 03 PMU manirama bilo kojeg Dino* filma kakvi se u zadnje vrijeme snimaju, kod Aljaske se tope ogromne sante leda i iz njih izlazi Dinoshark, morski pas star stotinama milijuna godina. Tri godine kasnije, psiću je valjda dojadilo hladno more i preselio se u turistički raj na meksičkoj obali. Dalje znate kako ide, zar ne?

Dinoshark sam na sajtu počeo pratiti prije više od godinu dana, taman kada je izašla informacija da se legendarni Roger Corman kreće sa ovom produkcijom, te da je za glavnu žensku ulogu odabrana zgodnjikava Iva Hasperger, inače naše gore list – gđica je rođena u Zagrebu 1977 godine. Pred koji mjesec se na netu pojavio novi trailer za “ovo”, pa ako niste pogledajte ga ovdje.

U manirama Cormanovih filmova, produkcija jest jednu stepenicu viša od one klasične SyFyeve, dok su CGI efekti koji se uvelike koriste iste (niže) kvalitete. Radnja se postavlja iznimno klasično za ovakav tip filma:

1) počinje se sa uvodom Dinosharkovog novog “rođenja”
2) mjesto radnje je predivni turistički resort
3) glavni lik (Eric Balfour) je onako bač-je koji radi na granici legale
4) koka (“naša” Iva) je uber intelektualka koja je završila sve najbolje fakseve ali sada radi u lokalnoj školi
5) imamo nekakve lokalne baje uključujući i Rogera Cormana koji usput izgleda odlično za svojih 84 godine u dupetu
6) finalna fešta u resortu, sa vaterpolo tekmom na moru

Gledali smo Jaws, gledali smo Piranhe, gledali smo stopedeset shark attack filmova, tako da ovo možete komotno gledati dok čitate neke novine ili časopis jer ne nudi ništa iole interesantno. Čak su dobro skinuli Jaws glazbenu temu i obradili je u svojoj verziji.

Zaboravan film, već sam od jučer zaboravio pola sadržaja. Slobodno preskočiti, ovakva djela više nisu ni za ekipu.

Share.

3 Comments

  1. da…hvala,trazio sam taj film,jos se sjecam neke scene kao mulac al nisam mu znao ime,sjecam se bas te scene sa tom slikom,kad neki lik pita sta si ti,ovaj kaze dupeglavac i pocne se cerit……tako nekako je islo ja mislim….

Leave A Reply