Death Valley (2011) prva sezona

5

Screen shot 2011 09 15 at 7 38 45 PMNakon uspješne serije Teen Wolf, MTV se dodatno bacio u horror vode sa serijom Death Valley u kojoj pratimo UTF (Undead Task Force), grupu policajaca koja u Los Angelesu građanstvo čuva od vampira, zombija i vukodlaka. Snimano u stilu mockumentarya, serija Death Valley izgleda kao nekakva kombinacija popularnog “Cops”, MTV-evog “Reno 911” sa ubačenim horror elementima. Serija se prikazuje ponedjeljkom i svaka epizoda traje oko 20 minuta. Zadnje osvježeno: 15.09.2011, napisan stav o epizodama #01-#03.

Epizoda #01

Prije godinu dana u Los Angelesu je došlo do pojavljivanja niza nemrtvih kreatura, a poseban odjel policije je oformljen da spašava pravi reda i ubija one koji rade sranja. Ekipu prate TV kamere, nešto kao u spomenutoj seriji “Cops” koja mislim već ima preko 16-17 sezona, ali stil snimanja nije iz perspektive TV ekipe, već kao u klasičnim serijama. Murjaci su namjerno klišejizirani, izgledaju kao karikirane verzije likova viđenih u serijama poput “NYPD Blue”.

Po horror elementima serija vizualno izgleda dosta dobro, ima par solidnih efekata, ali generalno nekako se koncept gubi između komedije i horrora, možda malo previše naginje na vrlo jeftini toilet humor.

Vlcsnap 2011 09 15 19h33m31s109

Epizoda #02

Stvari se malo popravljaju, druga epizoda nudi par smiješnih fora, ali opet se scenarij nekako čudno gubi – i to ovaj put u nekakvoj melodrami kada jedan od murjaka se posebno brine za vampirsku prostitutku. A tek scena sa lovom na štakora?! Kao što rekog na trenutke zabavno, ali u globalu malo ispod granice prolaznosti. Pohvala za par dobrih gore scena (pucanje tipu kroz glavu) i fora scenu sa vukodlakom. Btw, nadam se da će vukodlaci se malo više prikazivati, za sada su samo u epizodnim “ulogama” – izgleda dosta dobro.

Vlcsnap 2011 09 15 19h33m07s105

Epizoda #03

Treća epizoda je najbolja od dosadašnje tri, malo se popustili na usiljenom humoru (makar ga još naveliko ima), ali se ubacuje survival situacija gdje murjaci pokušavaju preživjeti usred zombie infestacije. Serija je takvog tipa da znaš da nitko od glavnih nemože poginuti, te nema nikakve napetosti što bi moglo biti porazno za daljnje razvijanje radnje u seriji.

Za sada najjači lik, kapetan ili šta je već, njegov lik je zaslužan za 90% dobrih fora iz serije.

Vlcsnap 2011 09 15 19h32m12s87

Share.

5 Comments

  1. “Za sada najjači lik, kapetan ili šta je već, njegov lik je zaslužan za 90% dobrih fora iz serije.”

    možda tebi … vec nakon prve epizode je postalo izlizano što doslovce stalno radi apsolutno isto …

  2. @Latz: istina, ima svoj pattern koji se ponavlja, ali i uz to što očekuješ od njega što će reći, opet on je zaslužan za tih par smješkova koje je serija za sada od mene izmigoljila

  3. teško razočarenje………. mislim možda nije za ekipu od 14-18 i koji se prvi puta susreču sa horor žanrom, vjerovatno će biti oduševljeni, ali meni jedan plastični teški loš pokušaj izvlačenja osmijeha na lažno pretvaranje i scenarij u rangu mapet šoua…

Leave A Reply