Dead Heat (1988)

4

NewImageRoger i Doug detektivi su koji se nađu usred pokušaja pljačke banke. Nakon što kriminalci izlete pred policiju sa punim plijenom, plavci ih u Rambo stilu raspucaju. Na čuđenje svih prisutnih, pljačkaši se dižu i ponovno počnu pucati po murjacima. Naša ih dva junaka uspiju nekako ubiti i kreću u razotkrivanje istine iza ovih zombificiranih pljačkaša.

Ubrzo se nađu u nekakvoj farmaceutskoj tvrtci do koje su došli preko uzoraka krvi zombie pljačkaša. Lijepo ih primi PR osoba iz firme i kada već odlaze iz laboratorija, Rogera napada monstrum sa dva lica. Usred borbe, Roger zapne u sobi koju koriste za ubijanje životinja i umire. Deset minuta kasnije, njegov kolega uz pomoć Rogerove bivše uspjeva iskoristiti stroj iz labosa i vrati ovoga u žive.

Sjetio sam se da napišem osvrt na ovaj film prije nego što me ulovi FrightFest 2012 groznica ovdje u Londonu. Dead Heat je buddy-buddy horror komedija koju nisam gledao sto godina, vjerojatno još od famozne VHS ere. Praktički se osim sinopsisa uopće nisam ni sjećao radnje, čak sam mislio da je zombie ovaj drugi murjak sa fudbalerkom, a ne Treat Williamsov lik. Film se nevjerojatno dobro drži i u 2012. godini, čak 24 godina nakon što je izbačen. Ovo je onaj tipičan film za razbibrigu, lagana komedijica sa nekada uspjelim a nekada deplasiranim podbadanjima.

Efekti su ono što me najviše iznenadilo – mogu reći da izgledaju odlično. Od spomenutog zombija sa dva lica, do iznenađujućeg raspadanja jednog lika – sve odlično smrdi na osamdesete i na praktične efekte tog doba. Jest da imaju pred kraj jedan manji zajeb usred korištenja zelenog ekrana u pozadini kosturske glave, ali ajde. Super mi je i ra pozitiva u filmu, tip ima doslovno 12 sati dok se ne raspadne, ali se nastavi zajebavati sa svojim partnerom. Think pink…

Fora filmić, preporučavam vam da ga se podsjetite ako ste već i zaboravili na njega.

Share.

4 Comments

  1. odličan film, dobra akcija, zabavni dijalozi, luda scena u mesnici, dobri efekti, i Vincent Price u cameo ulozi. Baš ono kultni film.

  2. fraEmilio on

    Jednostavno ne sječam se ove zezancije. Po komentsima vidim da smrdi na nešto meni drago.
    Stavljam si u zadatak da ga pogledam!

Leave A Reply