Croc (2007)

1

Screen shot 2012 02 18 at 6 44 43 PMRadnja filma se dešava na malom otočiću u Tajlandu gdje poveći krokodil počinje napadati lokalno stanovništvo. Uz taj dio priče, imamo i onaj pozadinski – borbu između amera koji vodi svoji mali životinjski park i beskrupuloznih mafijaša koji planiraju na njegovom zemljištu sagraditi stambene zgrade. Super zanimljivo zar ne?

Croc je jedan od filmova iz Maneater serije i koliko sam skužio iz napokon abecedno sortiranoj DVD/Blu-Ray kolekciji – imam dvije različite kopije ovog filma. Zapravo, te noći nisam ni planirao gledati Croc, već Shark Swarm koji se nalazi u istom setu, ali skoro sam se upišao od smijeha kada sam skužio da takav generički shark attack film traje oko 170 minuta. WTF??? Zamjensko mjesto dobio je Croc, koji me se nije baš dojmio…

Film ne može biti klasičniji, sve što ste ikada vidili u bilo kakvom animal attack filmu smiksano zajedno, ali uz taj dodatak “akcije” vezane za tajlandske krimose i vlasnika parka. Ako ću po čemu zapamtiti film, biti će to po stvarno prelijepim pejzažima – film je snimljen u Tajlandu (ili negdje blizu), tako da možete uživati u par prelijepih scena.

Krokač na sreću nije samo CGI živina, u par situacija koristili su i “pravu” gumenu kreaturu, tako da evo još jedan mali plusić filmu. Sve ostalo bi se najbolje moglo opisati engleskom rječju – subpar. Sa DVD kutije iskače ime Michael Madsena, čovjeka koji je već koju godinu zaglibio u bedastim horrorima, tako da ni ovdje ne prirodaje kvaliteti finalnog uradka. Prvi put se pojavi u tipa pedesetoj minuti i glumi opakog lovca na krokodila. Brilijantnost njegovog lika možete vidjeti iz sljedeće scene. Krokodil je mrtav, ali u ustima (među zubima) mu je ostala noga jednog od glavnih likova. Tip se kao ne može iskoprcati pa Madsen predloži i svi se slože da tipu moraju odrezati nogu :D LOL.

Usput, jebeš animal attack gdje nitko od zadnjih 5-6 likova ne nagrabusi. A posebice kada znate da je takva krokodilčina fizički napala i u ovud povukla dvoje od tih likova.

Share.

1 Comment

Leave A Reply