Criminal Macabre: A Cal McDonald Mystery #1 (May 2003)

2

Prije par mjeseci čitao sam da je Universal otkupio prava za snimanje filma o Cal McDonaldu, netipičnom horror junaku koji je početkom devedestih osmišljen od strane Stevea Nilesa (30 Days of Night). Naletio sam prvih par stripova u comic shopu, pa odlučio da vidim što je toliko posebno.

IMG_0462.jpg

Prva priča kreće vrlo brzo, upoznajemo heroja Cala McDonalda, bivšeg murjaka koji je dobio otkaz nakon što su ga izdrogiranog našli kako leži u svom službenom autu. Cuga kao smuk, proždire tablete za bolove i bori se protiv zlih momaka. Zli momci su u ovom slučaju čudovišta poput vampira, vukodlaka i zombija. U ovoj epizodi Cal se nađe usred početka “velikog sranja” nakon što shvaća da se ranije spomenute živine udružuju sa nekakvim gadnim planom.

Priča odlična, dok mi crtež (Ben Templesmith u svom stilu aka 30 Days of Night) na početku nije pasao, ali nakon drugog čitanja počneš cijeniti njegov poseban vizualni izričaj. Makar sam više za stil crteža u Bonellijima, ovo mi ipak nekako paše uz horror tematiku.

IMG_0463.jpg

Share.

2 Comments

  1. Počeo sam nedavno čitati ovaj strip i ugodno se iznenadio. U početku me malo mučio isto taj način crtanja ali me priča povukla pa sam to zanemario. Sviđa mi se i netipičan glavni junak

  2. paranormalfan099 on

    meni je stil crteža najmanji problem.bio sam jednom pročitao silent hill strip sa istim načinom crtež,ali nije pretjerano dobar

Leave A Reply