Bear (2010)

1

NewImageDva brata u društvu s curama odluče kraticom ubrzati put prema cilju, pa sa autom kreću na šumsku cestu. Dakako puca im guma, a kada izlaze iz auta napada ih medvjed. Jedan od njih ispuca cijeli šaržer u medvjeda i ubije ga na mjestu. Očito im nije dan, jer ovo što su ubili je samo mladunče, a “mama međed” želi osvetu…

Film Bear iliti po naški Grizlijeva osveta ispao je kao savršen film za pogledati dok sam sat i pol sklapao neku policu za vina. Ne moraš previše obazirati pažnju jer se radnja bazira na vrlo malom prostoru (u i oko auta), sa malim brojem likova (početnih četiri) i jednim medvjedom. Nakon vrlo brzog napada medvjeda, slijedi nam kojih dvadesetak minuta diskusija gdje možemo “uživati” u bratskim svađama (jedan uspješan poslovni čovjek, drugi wannabe glazbenik koji “troši život”). Red priče, red napada medvjeda itd do kraja.

Ono što je pozitivno da se u filmu koristio pravi medvjed. Svaka čast na odabiru, zasigurno bolja solucija nego CGI kompjuterizirani dlakavac, ali i to nosi neke negativne strane. Postoji samo određeni niz kadrova na koji možeš bazirati akcijske scene filma, tako da u nekim trenucima izgleda kao ono kada u kadru imate veselog psa koji sa isplaženim slinavim jezikom gleda u kameru, a zvučna podloga je bjesomučno režanje.

The scena filma – tip se dere prema medvjedu i govori “I’ll fucking kill your babies”. Film traje ispod sat i pol i nije nešto za preporučiti.

Share.

1 Comment

  1. rex 2000 on

    film je teze smece.hrpa bedaka koji se bezveze preglumljavaju,jedina pozitivna stvar u filmu je mozda taj medvjed.iskreno zao mi je tih 10kn potrosenih na film mogo sam za te novce rađe kit kat kupit.inace taj VTI ima filmove ko zakurac ni jedan film koji su oni distributirali je bio veliki sljam

Leave A Reply